„Моите книги са мои търсения, но не лични. Не съм

...
„Моите книги са мои търсения, но не лични. Не съм
Коментари Харесай

Людмила Филипова: Пиша за темите, които са болезнени за цялото общество

„ Моите книги са мои търсения, само че не персонални. Не съм от писателите, които занимават хората с персоналните си проблеми. Искам да занимавам хората с тематиките, които са мъчителни и значими за цялото общество”. Това сподели за предаването „ Тази събота” по bTV писателката Людмила Филипова.

Съвсем скоро тя показа ново издание на книгата си „ Стъклени съдби”. Тя е основана на изследването ѝ по отношение на рисковете при асистираната човешка репродукция и доста проблеми и процеси, свързани с нея, да вземем за пример като търговията с човешки ембриони, тематиката за компании, които безусловно създават хора. „ Когато прочетат сюжета, хората си мислят, че това е научна фантастика, а проблемите, наранени в тази книга, са от нашето ежедневие”, съобщи писателката.

„ Тази година беше едно необикновено и безспирно пътешестване, само че в света на познанието, не географски. Сега приключвам магистратурата си по астрономия, която карам от две години и половина”, сподели още Людмила Филипова.

В момента тя довършва дипломната си работа на тематика „ Физика на тъмната енергия”.

„ Не си върша равносметки, всеки ден си пробвам да си кажа какво имам, какво към момента би трябвало да постигна”, акцентира тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР