Мохаммад-Мурад Рашад Халвани от ЦПЛР – Обединен детски комплекс ще

...
Мохаммад-Мурад Рашад Халвани от ЦПЛР – Обединен детски комплекс ще
Коментари Харесай

Мохаммад-Мурад Рашад Халвани ще представя България в Европейски конкурс за млади учени

Мохаммад-Мурад Рашад Халвани от ЦПЛР – Обединен детски комплекс ще показва България в Европейски конкурс за млади учени
В интервала 18 – 20 април 2022 в гр. София се организира втория стадий на Национален конкурс „Млади таланти“ проведен от Министерството на образованието и науката. От общо 37 участници позволени до явяване на втори стадий бяха показани 24 научно- проучвателен планове. Компетентното жури с ръководител проф. доктор Емил Колев от Института по информатика и математика към Българска академия на науките оцени научните планове.
Грамоти на отличените възпитаници връчи госпожа Мария Гайдарова – заместник-министър на МОН.
Три проучвателен разработки получават право да показват страната ни на Европейското младежко научно ревю „EXPO Science Europe 2022 г.“ в град Сучева, Румъния през юли. Проектите в региона на информатиката, екологията и биологията са на Габриела Чавгова от пловдивската МГ „Акад. Кирил Попов“, Георги Праматаров – студент СУ „Св. Кл. Охридски“, и Мохаммад-Мурад Рашад Халвани от ЦПЛР – Обединен детски комплекс в Силистра с план „Сравнителна характерност на зоопланктоните съобщества в езерото Сребърна и блатото Малък Преславец“.
Победителите в състезанието „Млади таланти“ на МОН ще показват страната ни в Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от самодейностите на Европейската общественост за поощряване на научното творчество измежду младото потомство.
Поздравления за отличното показване на Мохаммад-Мурад Рашад Халвани и неговия началник госпожа Йорданка Маринова от ЦПЛР -Обединен детски комплекс в Силистра. Пожелаваме им чудесно показване в Европейското младежко научно ревю „EXPO Science Europe 2022 г.“ в град Сучева, Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР