Мохамед живее в столичен квартал в Катар в продължение на

...
Мохамед живее в столичен квартал в Катар в продължение на
Коментари Харесай

За една минута трябваше да се махнем: Катар гони хиляди работници от домовете им преди Световното първенство

Мохамед живее в столичен квартал в Катар в продължение на 14 години. До сряда, когато от общината му оповестяват, че има 48 часа да напусне къщата, която той споделя с още 38 души. Причината за това се оказва идното Световно състезание по футбол в страната и дейностите на управляващите да обезпечат повече места за настаняване за идващите посетители.

В центъра на столицата Доха, където ще отседнат футболните почитатели по време на шампионата, управляващите са опразнили редица жилищни блокове, в които са настанени хиляди задгранични служащи, които са били изселени от домовете си, оповестява " Ройтерс ".

Работниците, най-вече от Азия и Африка, споделят, че са били принудени да потърсят заслон другаде и на някои от тях даже се е наложило да нощуват на тротоара пред някогашните им домове.

Това се случва по-малко от четири седмици преди началото на международния футболен шампионат на 20 ноември, който провокира натоварен интернационален надзор върху отношението на Катар към задграничните служащи и рестриктивните му обществени закони.

В една от постройките в квартал Ал Мансура, в която съгласно жителите са живеели 1200 души, полицейски чиновници предупредели живущите, че имат единствено два часа да изоставен, а по-късно предиздвикали всички да излязат и заключили вратите.

" Нямаме къде да отидем ", споделя един мъж пред " Ройтерс " на идващия ден, до момента в който се готви да преспи на открито за втора поредна нощ с към 10 други мъже. Той, както и множеството други служащи отхвърлят да оповестят имената си от боязън от репресии от страна на управляващите или работодателите.

 Столицата на Катар Доха се готви да бъде хазаин на Световното състезание по футбол
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР