Мохамед ХалафИзраелският министър на отбраната Йоав Галант разкри по време

...
Мохамед ХалафИзраелският министър на отбраната Йоав Галант разкри по време
Коментари Харесай

Иран превръща търговски кораби в плаващи терористични бази

Мохамед Халаф

Израелският министър на защитата Йоав Галант разкри по време на тирада пред конференцията (Херцлия) на Института за политика и тактики, че Иранската революционна армия е трансформирала комерсиалните кораби във въоръжени военни кораби, с цел да ги употребява като „ плаващи терористични бази “.

По време на присъединяване си във форума Галант показа детайлите на иранския проект, като разкри, че корабите са оборудвани с дронове, ракетни системи и разполагат с разследваща информация, като задачата им е да ги употребяват в бъдеще време и на огромно разстояние от самия Иран.

Галант показва още, че иранският режим " работи като образуване незаконна група, а не като страна ". „ Плаващите терористични бази са директно продължение на морския тероризъм, който Иран упражнява в Персийския залив и Арабско море. Техеран прави опити за разширение на тези действия до Индийския океан, Червено море и чак до крайбрежията на Средиземно море “, прибавя той.

Галант акцентира също, че „ това е координирана политика, предопределена да заплаши морските пътища и авиацията, както военна, по този начин и гражданска, и да сложи в положение на непрекъсната опасност морското корабоплаване. В тази връзка той приканва за интернационално съдействие за основаване на съюзи против това, което той счита за " тероризъм, който се популяризира от Техеран “, тъй като това съгласно него е единственото решение на тази нова международна опасност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР