Мохамед бин Салман, престолонаследник на Саудитска Арабия каза в интервю

...
Мохамед бин Салман, престолонаследник на Саудитска Арабия каза в интервю
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман разкри мрачна тайна: Западът ни накара да създадем ислямския екстремизъм

Мохамед бин Салман, престолонаследник на Саудитска Арабия сподели в изявление за " Washington Post ", че Рияд в действителност е разпространявал екстремистка уахабитска идеология по време на студената война и това е правено по гледище на западните съдружници, написа Блиц.

Целта била да се осуетят връзките на Съветския съюз с мюсюлманските страни, споделя Бин Салман пред американското издание по време на визитата си в Съединени американски щати.

" По искане на нашите съдружници, инвестирахме в основаването на религиозни учебни заведения, джамии и разпространяване на уахабизма в мюсюлманския свят, " споделя искрено принцът, добавяйки, че задачата на тази радикализация е била да се попречи на Съветския съюз да ускори въздействието си върху мюсюлманския свят.

" Нашите съдружници упорстваха да впрегнем всичките си запаси за реализиране на тази задача, " изяснява той. " След това обаче саудитските управляващи сами се увлякоха по ислямския екстремизъм, " признава Бин Салман и прибавя, че през днешния ден е неотложно да се " работи по връщане на естественото положение ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР