Мохамад Джавад Зариф Разговорите на Иран с европейските страни за

...
Мохамад Джавад Зариф Разговорите на Иран с европейските страни за
Коментари Харесай

Според Техеран разговорите с ЕС за спасяване на ядреното споразумение са на прав път


Мохамад Джавад Зариф

Разговорите на Иран с европейските страни за избавяне на нуклеарното съглашение макар отдръпването на Съединени американски щати от него са на прав път, сподели иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф след срещата си във вторник в Брюксел с висшия представител на Европейския съюз по външните работи и сигурността Федерика Могерини, съобщи Ройтерс.

Той окачестви срещата като добра и градивна.

" Движим се напред в вярната посока. Каквото и да бъде решено, то би трябвало да резервира и подсигурява правата на Иран. Нашите диалози с европейската тройка (Германия, Франция и Англия - б.р.) ще продължат през идващите две седмици ", сподели Зариф пред кореспонденти в Брюксел.

По-късно през днешния ден двамата ще се срещнат в белгийската столица с външните министри на трите страни, с цел да обсъдят създалото се състояние към съглашението за иранската нуклеарна стратегия.

Иранският президент Хасан Рохани, представен от организация ИРНА, изиска от Европейски Съюз да се опълчи на " противозаконните и алогични " дейности на Съединени американски щати и добави, че след отдръпването на Вашингтон от съглашението, Техеран може да остане в него единствено в случай че това му носи изгода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР