Мохамад Джафари Монтазери, генерален прокурор на Ислямската република, цитиран от

...
Мохамад Джафари Монтазери, генерален прокурор на Ислямската република, цитиран от
Коментари Харесай

Иран: САЩ и Израел 4 години са подготвяли протестите

Мохамад Джафари Монтазери, общоприет прокурор на Ислямската република, представен от иранското осведомително издание PARS, е декларирал, че проектът за провокиране на демонстрациите е тристранен, създаден от Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия. Целта му била да дестабилизира Иран, който през последните месеци и години интензивно и по-важното, дейно, се противопоставял на тероризма в Близкия Изток, а това спъвало проектите на посочените страни.

В тирада, произнесена в град Кума, южно от Техеран, основният прокурор на Иран е декларирал, че главният "проектант " на проекта за разпространение на митинги и хаос в Иран е някогашният началник на отдела за битка с тероризма в Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Андрио.

Назовавайки въпросния проект "Доктрина за продуктивна интеграция ", Монтазери е добавил, че разполага с неопровержима информация, че той е създаден в така наречен "Интелектуална стая " на Централно разузнавателно управление на САЩ.

След осъществяване на задълбочени проучвания за установяване на "слабите точки " в иранското общество, въпросният мозъчен концерн на Централно разузнавателно управление на САЩ се е спряло на лозунгите "не на корупцията ", "не на скъпотията и високите цени ", както и на включване в митингите на Съюза на пенсионерите.

Прокурорът е отбелязал и, че управлението на терористичната вътрешна иранска организация "Мунафикин " (в превод "Лицемерите ") е взело участие в създаването на тези проекти.

Той е добавил, че повече от 40 години Централно разузнавателно управление на САЩ се пробва да сее разкол и да дестабилизира Иран, само че тези проекти безусловно се проваляли и щели да продължат да се провалят, поради "лоялността на Иранския народ към концепциите на Ислямската гражданска война и любовта му към родината ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР