Могат ли кучетата да бъдат обучени да помагат в откриване

...
Могат ли кучетата да бъдат обучени да помагат в откриване
Коментари Харесай

Експеримент: Могат ли кучета да откиват COVID-19

Могат ли кучетата да бъдат подготвени да оказват помощ в разкриване на COVID-19 чсрез изостеното си подушване? Британската благотворителна организация Medical Detection Dogs сплоти напъните си с учени в такова пробно проучване, заяви БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
" По принцип сме сигурни, че кучетата могат да открият COVID-19 ", съобщи Клеър Гост, създател и изпълнителен шеф на Medical Detection Dogs. " Сега преглеждаме опцията по какъв начин можем безвредно да идентифицираме миризмата на вируса от пациентите и да го представим на кучетата. Целта е кучетата да могат да ревизират всеки, в това число и тези, които са безсимптомни, и да ни кажат дали би трябвало да бъдат тествани. Това би било бързо, дейно и неинвазивно и ще се уверите, че лимитираните запаси за тестване на NHS (Национална здравна работа във Великобритания) ще се употребяват единствено там, където в действителност са нужни ".
Кучетата могат също по този начин да открият фини промени в температурата на кожата, което евентуално ги прави потребни за установяване на това дали човек има тресчица.
Предишни проучвания са потвърдили способността на кучетата да подушват с огромна акуратност маларията и актуалните опити за образование на кучета да откриват носители на ковид се основава на убеждението, че всяка болест провокира отчетлива миризма.
Учените обявиха, че са почнали подготовка за образование на кучета от шест седмици, " с цел да оказват помощ за бързо и неинвазивно диагностициране за ограничение на епидемията ”.
Подбраните животни ще работят с учени от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина (LSHTM) и университета в Дърам в североизточна Англия, с цел да се реши дали четириногите могат да оказват помощ за диагностициране на инфектираните.
Същата благотворителната организация преди този момент е обучавала кучета за разкриване на болести като рак, Паркинсон и бактериални инфекции, като кучетата са били обучавани да подушват проби, взети от пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР