Могат да участват научни колективи от България, Китай и БеларусБългарски

...
Могат да участват научни колективи от България, Китай и БеларусБългарски
Коментари Харесай

ФНИ обяви нов конкурс за проекти, свързани с Covid-19

Могат да вземат участие научни колективи от България, Китай и Беларус

Български научни колективи могат да вземат участие в конкурс за Covid-19 с бюджет 600 000 лева
(снимка: CC0 Public Domain)

Фонд „ Научни проучвания ” (ФНИ), взаимно с Националната фондация за естествени науки на Китай и Беларуската републиканска фондация за фундаментални проучвания, насочва покана за планови оферти за взаимни проучвания по отношение на пандемията от COVID-19.

Целта на актуалната процедура е поддръжка на действия, свързани с интернационално научно-техническо съдействие за реализиране на директни контакти сред учени и научни колективи от университети и научни институции на България и страните, включени в състезанието.

В състезанието могат да вземат участие научни колективи от България, Китай и Беларус. Всяка от организациите ще финансира научните проучвания на колективите по утвърдените планове от съответната страна.

В сходство с изискванията за интернационалното съдействие в границите на състезанието и общите процедури сред трите организации, ще бъдат финансирани планове, в които с изключение на българския колектив, вземат участие и сътрудници от Китай и Беларус, или единствено от Китай.

Научните области, в които ще бъдат финансирани плановете за фундаментални научни проучвания в състезанието, са:

Прогнозният общ бюджет на състезанието (за българските колективи) е 600 000 лева, според Постановление на Министерски съвет 89 от 8 май 2020 година Минималната сума за всеки обособен план е 100 000 лева, а оптималната – 200 000 лева

Срокът за осъществяване на утвърдените планове е до 24  месеца, а срокът за подаване на плановите оферти е до 17 часа на 15 септември 2020 година по електронен път към Фонд “Научни изследвания”. Повече информация и мостри на документи за кандидатстване са налични на формалния уебсайт на  Фонд „ Научни проучвания ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР