Могат да се подготвят кадри за интензивно лечение. Специализантите така

...
Могат да се подготвят кадри за интензивно лечение. Специализантите така
Коментари Харесай

Проф. Начев: Могат да се подготвят спешно кадри за интензивно лечение. И студенти 4-5 курс се справят прекрасно |

Могат да се приготвят фрагменти за интензивно лекуване. Специализантите по този начин или другояче имат тапия за висше обучение, а има и студенти 4-5 курс, които прелестно се оправят, сподели по Българска национална телевизия шефът на столичната УМБАЛ " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев в коментар за дефицита на медицински експерти.

В " Света Екатерина " 50% от експертите по здравни грижи са студенти и се оправят прелестно, на тях са им нужни не повече от 2 седмици за подготовка. Няма никакво съображение хората да се тормозят, че за тях се поставят грижи от млади експерти, изясни той.

Това, че стопират плановите интервенции, не значи, че няма да има интервенции. Дори и да не е незабавен, пациентът ще бъде признат за наблюдаване, изясни проф. Начев.

В момента в УМБАЛ " Света Екатерина " няма коронавирус пациенти, само че в болничното заведение са отделили пет кревати. Самата болница не е пригодена за това, само че сме се съобразили с условията на РЗИ и здравното министерство, взети са всички ограничения за сигурност, добави проф. Начев.

Той разяснява и действието на ковид:

" Не забравяйте, че това нещо е грубо, аз съм имал нещастието да го преживея, тъй че спазвайте всички ограничения и указания. "  

Медикът дефинира като " извънредно леки " ограниченията, които се ползват у нас. Според него грешката е, че още в самото начало, когато бяха въведени тези правила и бяха взети ограничения, те не продължиха. Слушахме не толкоз доброжелателни хора, които обясняваха, че това е като че ли една хрема, изясни професорът.

Той разяснява и нарасналите случаи на болест и смъртност при медиците на първа линия, борещи се с ковид. В началото част от разпоредбите за обличане и събличане на защитните дрехи от медиците не се съблюдаваха. Но главната причина за зарязването на работещите на първа линия е, че те са в всекидневен директен контакт със инфектирани, акцентира проф. Начев.

С коронакризата като че ли внезапно се разбра, че у нас има дефицит на лекари, само че до момента това не беше по този начин остро сложено. Положителното е, че има остатък на кревати, тъй като има опция за откриване на такива за коронавирус пациенти, изясни медикът.

Болниците са доста, въпросът е, че това " доста " сега оказва помощ в битката с COVID-19 и не се постанова откриване на полеви лечебни заведения, сподели още професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР