Могъщият производител на състезателни мотори Ducati стана поредната компания, поддала

...
Могъщият производител на състезателни мотори Ducati стана поредната компания, поддала
Коментари Харесай

Ducati потвърди първия си електрически мотор

Могъщият производител на спортни мотори Ducati стана следващата компания, поддала се на превъзнасяната наклонност за електрическо задвижване.
Ducati загатна за предпочитание да създава електрически мотоциклети и преди, само че в този момент това става по по-съществен метод. Ръководителят на компанията Клаудио Доменикали сподели на гостите на събитие в Испания, че „бъдещето е електрическо“, а компанията „не е надалеч от стартирането на производство“ на личния си електрически мотор. Регионалният ръководещ шеф Едуоард Лоте намекваше за проектите още през 2017 година, само че това е първият формален анонс.

Доменикали не е показал какво тъкмо ще значи този е-мотор, макар че е безвредно да се допусна, че това няма да бъде лек модел, като се има поради имиджът на Ducati. На собствен ред, Лоте загатна, че нещо ново ще се появи през 2021 година, макар че това беше надалеч от дефинитивно изказване.

Компанията закъснява с тази наклонност. Вече има много марки, предлагащи електрически мотоциклети, а даже и на пръв взор обичайните производители като Harley-Davidson също се намесиха. Ducati към този момент алармира своята отвореност към електрическото задвижване в предишното посредством своята идея Zero и партньорството си за електрически колела, тъй че е по-скоро въпрос на реализация, а не на някакъв тип философско опълчване на концепцията.

Докато Ducati към момента няма да се съревновава с водачи на мотоциклетния пазар като Honda, Yamaha и други, те сигурно няма да навлизат в необятно отворен пазар. Но с известния си бранд и известния дизайнерски екип, Ducati може да предложи електрически мотоциклет друг от всичко, което сме виждали до момента. Въпросът е дали електрическият мотоциклет ще бъде един уединен модел или началото на по-голям преход към екологични мототитани на пътя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР