Мога смело да кажа, че всичко по регламент и по

...
Мога смело да кажа, че всичко по регламент и по
Коментари Харесай

Животновъди на протест пред МС, министър Вътев им отговори: Всичко по закон е изплатено

Мога самоуверено да кажа, че всичко по правилник и по закон е изплатено. Участниците в този митинг стачкуват против българското и европейското законодателство. 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание министърът на земеделието и храните, който отговори на протестиращите животновъди и оранжерийни производители. 

Днес десетки змеделци още веднъж са се събрали пред постройката на Министерски съвет и упорстват да бъдат изпълнени настояванията им. " Ще продължим да протестираме, няма да се откажем от нашите претенции. Ако се наложи, ще затваряме пътища, само че няма да се откажем от нашите претенции ", оповестиха протестиращите, съобщи кореспондент на.

" Исканията им не са основателни и в действителност сме изпълнили много над техните стремежи. Говоря за новата държавна помощ за енергийни разноски, която сме внесли за нотификация ", отговори им министър Вътев. 



" Всичко, което се поставя по закон, е изплатено. Има една помощ, която е за дребни преживни животни, тя ще се иплати от на следващия ден до понеделник. Всичко друго е изплатено. Извоювали сме 30 000 евро помощ над допустимия предел поради войната в Украйна, това е еднократна помощ и всички са я взели. Това не е лицето на българското отглеждане на животни. Хората, които съумяват и имат печеливш бизнес, не са на този митинг. Даже, в случай че разгледате лицата на протестиращите, ще видите, че множеството нямат нищо общо с отглеждането на животни. Аз ще продължа да съблюдавам законодателството. Нямам визия кой провежда митингите. Може би би трябвало да попитате господин Зоров. Той ми е някогашен доста огромен другар. Уточнявам - някогашен доста огромен другар ", добави той.  

" В бюджет 2024 няма заложена точка за продажба на държавна земя. В бюджет 2025 има една цифра, която съответствува с кореспонденцията, само че там е звързано с други доходи, които не са конкретизирани. Други доходи има във всеки един бюджет. Нашето мнение за продажба на държавна земя е изрично срещу ", разгласи във връзка тематиката за продажба на държавна земя. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР