Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни

...
Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни
Коментари Харесай

Борисов за апартаментите на властта: Мъчно ми е. Не са малки деца

" Мога единствено да уверя, че ГЕРБ постоянно са взимали верни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни визира. Свикнали сме на всевъзможни корупционни схеми, нагледали сме се, въпросът е ГЕРБ прави ли по този начин? "
 Антикорупционният фонд опроверга Цачева с документи  Борисов от Брюксел: Наследниците на алената буржоа да не ми приказват за жилища  Цветанов: Коментарът на Радев за жилищата е предизборна опорна точка  Българска социалистическа партия: Лампите светнаха за Цветанов, Борисов за какво мълчи
С тези думи министър-председателят Бойко Борисов разяснява от Брюксел скандала с жилищата, закупени от управителни фрагменти на ГЕРБ на преференциални цени.

Цветанов също би трябвало да си направи изводите от кое място пристигна тази офанзива и по това време. Но това отново не ни оправдава. Няма да приказваме дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са дребни деца. Мъчно ми е, че направиха толкоз положителни неща, а този скандал в този момент ни удря. При състояние, че имаш в по-хубавата част на квартала два жилището, за които си ял пердах и си ги потвърдил, предходна е инспекцията в мандата на Българска социалистическа партия, кое наложи да го създадем тъкмо в този момент? Цветанов това ми изясни - заменил два обзаведени за един на шпакловка, разликата доплатил, сподели Борисов.

Той съобщи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще прегледа въпроса с жилището, добит неотдавна от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

Обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, той на следващия ден отива в Америка, в сряда ще се прибере, ще приказвам с тях. Ще събера Изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тематика. Във всички случаи съгласно тях е законно. Доколкото знам са сезирани прокуратурата и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, ще изчакам малко време да се произнесат, уточни министър председателят.

Виждам водачи на партии взимат за по 200 лв. квадрата, други за по 1200 и са отговорни. Дори единствено нарушаване да има, доста деликатно ще проследя тези покупко-продажби, това мога да ви уверя. Решенията в тази ситуация са доста тежки, и то в доста малко време преди избори. Мога единствено да ви уверя, че в ГЕРБ постоянно сме взимали верните и правилните решения. Въпросът е честен, а не дали всичко това е правилно. Всичко е доста добре планувано, разяснява Борисов.

Яд ме е, толкоз положителни неща вършим, че просто ни отива силата – по този начин, всеки ден. Вчера Министерският съвет отпусна 53 млн. лева за великденски надбавки за пенсионерите. Представете си вест, която пускате – държавното управление отхвърли или няма да има великденски надбавки, обърна се министър председателят към българските публицисти.

След като оправихме дребните лечебни заведения, общинските лечебни заведения, упълномощил съм на министър Ананиев – 2 седмици най-много, да ми поправи методиката за възнагражденията на медицинските експерти. Защото даваме големи пари в опазването на здравето, единствено че шефовете на лечебните заведения си дават ДМС-та и парите не стигат до сестрите. Да ми направи методика, в случай че би трябвало ще доплатим, само че това би трябвало да се случи. Трябва да са удовлетворени. Така че и това сме правили през днешния ден, твърди Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР