Мога само да се извиня от името на правителството за

...
Мога само да се извиня от името на правителството за
Коментари Харесай

Борисов се извини за обидите на Симеонов към децата с увреждания, но не говори за негова оставка

Мога единствено да се извиня от името на държавното управление за това, което Валери Симеонов е споделил по адрес на майките на деца с увреждания. Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, излиза наяве от видео, оповестено в неговия Фейсбук профил.

Припомняме, че по-рано вицепремиерът Валери Симеонов назова протестиращите майки на деца с увреждания " кресливи дами ", а децата - " сякаш заболели ". Тези избрания възмутиха обществото и се чуха апели за оставка на водача на НФСБ.

Бойко Борисов обаче не заприказва за овакантяване на вицепремиера.

" Има една приказка - език мой, зложелател мой. Нещастието на хората не трябва да се употребява както от Българска социалистическа партия, по този начин и от господин Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се краде политика ", съобщи министър-председателят.

" С майките постигнахме съглашение, дадохме си периоди, законопроектът мина на Министерски съвет, следва разискване и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено ", добави той.

Борисов уточни, че постоянно Валери Симеонов не успявал да изрази добре това, което в действителност има поради. Той напълно по различен метод желае да го каже, само че аз не съм му юрист, с цел да го пазя, да излезе да изясни какво е имал поради, предложи министър председателят.

Изказването на Симеонов

" Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тея сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели ". Това съобщи пред личната си телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов в коментар по отношение на настояванията на майките на деца с увреждания да има ред и съответна държавна помощ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР