Мога ли да се заразя с Ковид-19 през очите или

...
Мога ли да се заразя с Ковид-19 през очите или
Коментари Харесай

Новият коронавирус може да проникне през очите, но не и през ушите

Мога ли да се заразя с Ковид-19 през очите или ушите си? Според лекарите очите могат да бъдат път за навлизане на болестта, както носа и устата, в случай че някой инфектиран кихне или се изкашля наоколо, заяви Асошиейтед прес.

Сълзи от инфектиран човек също могат да разпространят новия ковид.

Честото миене на ръцете, общественото разграничаване и покриването на лицето на обществени места са методите за предотвратяване от разпространяването на вируса, в това число през очите.

Очилата също могат да бъдат преграда за вируса, сочат данни от Американската академия по офталмология. Препоръките към работещите в опазването на здравето са да употребяват защитни очила или шлемове, когато лекуват евентуално заразни пациенти.
 очила iStock/Getty Images
От друга страна ушите не се считат за евентуален път за навлизане на Ковид-19 съгласно американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите.

Кожата във външния ушен канал прилича повече нормалната кожа, а не тъканите в устата, носа и синусите. Тя основава преграда, която затруднява проникването на вируса, счита доктор Бенджамин Блайър от университетската болница " Масачузетс Ай енд Иър " в Бостън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР