Мога да ви уверя,че ако случайно някой няма познат, който

...
Мога да ви уверя,че ако случайно някой няма познат, който
Коментари Харесай

Проф. д-р Николай Габровски: Скоро всеки от нас ще познава починал от COVID 19

Мога да ви уверя,че в случай че инцидентно някой няма прочут, който да се е разболял от Коронавирус 19, то в идващите дни ще има. А по-късно ще познаваме и болен, който е умрял от Коронавирус 19. Това съобщи проф. доктор Николай Габровски, зам.-директор на ”Пирогов ” и зам.-председател на Лекарския съюз.
Според него повишаването на броя на българите с Коронавирус 19 не се дължи на множеството проби, а на огромното разпространяване на инфекцията. Франция, Гърция, на всички места я има. Тази зараза освен съществува, само че и се популяризира. За страдание влизаме в зимния сезон с неприятен " летящ старт ". Не желая да звучи тъмно, само че след две седмици цифрите ще са радикално друго. Те ще са стремително нагоре, уточни докторът пред bTV.

Един човек, който взема ограничения, е добре предпазен. В началото имаше напрежение при нас, поради липса на опит. После стартира да се съблюдава протокола. Лекарите са релативно по-спокойни. Може би, тъй като знаят, че тези инфекции постоянно са съпътствали човешкия живот, уточни доктор Габровски.

Трябва да има наказания за лечебни заведения, които не одобряват заболели от вируса, безапелационен бе той.

Хвъйрляйки маските се обричаме на ескалация на болестта. Това е прекаленост. Знаейки повече за тази зараза би трябвало да бъде по-спокойни и по-дисциплинирани, уточни още проф. Габровски. Маските на улицата са факт в доста страни, от много време, добави той.

Залитането в една или друга прекаленост е нездравословно за всички, счита професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР