Мога да ви кажа и уверя всички институции, че тези

...
Мога да ви кажа и уверя всички институции, че тези
Коментари Харесай

Министър Караниколов увери, че парите за язовирите ще бъдат похарчени публично

Мога да ви кажа и уверя всички институции, че тези пари ще бъдат разходвани обществено, по този начин както е Законът за публичните поръчки и всички други съотносими закони. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в отговор на журналистически въпрос във връзка коментара на президента Румен Радев, че обществото не е било реагирало за 500 млн. лв., които са били предопределени за ремонт и поддръжка на язовири.

Икономическият министър даде образец с язовир "Бели Искър ". Той бе безапелационен, че няма по какъв начин за една вечер да се направи задание и социална поръчка. Затова работата по този язовир ще стартира след зимата. Караниколов се надява, че до две седмици ще стартира работа и държавното дружество, което е основано да стопанисва язовирите. Освен това решението за тези 500 млн. лв. е било признато на съвещание на Министерския съвет и всички ще знаят по какъв начин ще бъдат изхарчени тези пари, добави Караниколов.

"Само една компания и половина е напуснала страната ни ", посочи министър Караниколов за другия коментар на президента Радев, че е било наклонност предприятия да напущат България. Министърът на стопанската система уточни, че в последните няколко месеца доста компании влагат в родната ни стопанска система, изброявайки няколко български и непознати компании. Повечето от тези вложения са в Северна България. "Ние приказваме за компания и половина, че имало наклонност за овакантяване на българския пазар. Аз мисля, че е извънредно време да спрем да очерняме България, тъй като всичко това го чуват вложителите ", съобщи Емил Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР