Мога да си позволя да кажа ,че въпросът за лекарствата

...
Мога да си позволя да кажа ,че въпросът за лекарствата
Коментари Харесай

Мая Манолова за мораториума върху лекарствата: Това е въпрос на човещина

Мога да си разреша да кажа,че въпросът за медикаментите е въпрос на човечност, тъй като за разлика от политиците си свърших работата, съобщи в студиото на „ Панорама “ омбудсманът Мая Манолова. Тя означи, че е направила всичко допустимо да спре приемането на текстовете, като е изпращала писма до забърканите депутати и е заплашила да се сезира Конституционният съд и акцентира, че в тази борба няма печеливш.

Мая Манолова, омбудсман: Ако обстоятелствата са цифри, милиони, проценти, междинна преживяемост на онкоболните - това е неуместна обстановка. Става въпрос за човешки животи, даже да става въпрос за двама души. Жестоко е да се произнасят присъди върху най-ценното - вярата за лечение.
Според Манолова в действителност има „ присъда “ върху вярата за живот, когато става въпрос за единстевно лекарство. Тя показа, че не схваща упорството на тези, които са взели това решение.
Мая Манолова, омбудсман: В тази борба няма печеливиш. Ако мораториумът остане, има единствено губещи.
Тя изрази вяра да не се стига до сезиране на Конституционния съд.
 Президентът Радев: Управляващи и парламент са напът да изгубят човешки образ Президентът Радев: Управляващи и парламент са напът да изгубят човешки образ
Държавният глава дефинира като цинично отхвърлянето на ветото върху мораториума за нови медикаменти следващата година. От Брюксел министър председателят Бойко Борисов съобщи,...

Според Манолова тематиката за цената на водата е от април месец, когато се увеличи цената на водата в София. Тя означи, че е обикновено в случай че една партия разпознава тематиката като проблем, да се включи в митингите.
Мая Манолова, омбудсман: Когато имаше разискване в КЕВР, нямаше представител на нито една партийна централа. Твърдя, че решението през днешния ден на регулатора е нелегално и имам своите неполитически причини.
Тя изясни, че КЕВР за следващ път си разрешава да манипулира с цифри, тъй че да обслужи ВиК сдруженията и монополите. Според нея ВиК сдруженията и регулатора са се договорили за цената, която ще заплащат жителите, без самите жители да вземат участие в полемиката.
Мая Манолова, омбудсман: За Ямбол, където нарастването е 20 %, би трябвало да се премери инфлацията от 1 до 15 декември. За Сливен - от октомври до 1 декември. 20 % ли е инфлацията в Ямбол? В отчета на КЕВР е посочено погрешно число.
Тя акцентира, че инфлацията е 0,7% а не посочените от КЕВР 1,3%.

Мая Манолова, омбудсман: Изводът е, че КЕВР прави всичко допустимо да даде оптимално висока цена на водата.

 Протести в столицата поради оповестеното повишаване на водата Протести в столицата поради оповестеното повишаване на водата
Цената на водата скача от 1-и януари в 14 български града, реши дефинитивно Комисията на енергийно и водно контролиране на закрито съвещание през днешния ден. Поскъ...

Тя се обърна към шефовете на ВиК асоциациите да понижат цената на водата там, където хората имат невисок стандарт на жгивот, а употребяват гравитачно водоснабдяване. Според Манолова тази интервенция е в пълномощията на шефовете на ВиК асоциациите.

Мая Манолова, омбудсман: Обръщам се и към кметовете да защитят своите жители. Тези пределни цени, които е определила КЕВР, да бъдат понижени в обособените области. Ще сезирам Прокуратурата да сезира решенията на КЕВР, тъй като единствено тя може да го направи пред съда. А съдът с самостоятелна експертиза може да покаже нередностите, за които приказвам.  По-скъпа вода от следващата година ще заплащат жителите на 14 града По-скъпа вода от следващата година ще заплащат жителите на 14 града
Цената на водата скача от 1-ви януари в 14 български града приблизително с сред 8 и 20 на 100, реши Комисията за енергийно и водно контролиране на закрито зас...

Мая Манолова изрази мнението, че основното нещо, което тормози хората, ечувството за неправда, което идва от гигантската машина на държавната администрация и монополите.
Мая Манолова, омбудсман: Най-големият душмнанин за българина е самият българин с неговото примирение. Битките, които водих през тази година, сподели това - че когато жителите защитяват справелдилва идея и са неуморими, ще съумеят.
Тя призна, че няма по какъв начин да успее да приключи една идея без институциите. Манолова означи, че няма по какъв начин да съжалява, че не не е политик в разногласия, които са надалеч от хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР