Мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се

...
Мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се
Коментари Харесай

Борисов готов се обзаложи, че в Шумен ще се правят шасита за БМВ

Мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се вършат в Шумен, сподели в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов. Разговорите му в индустриалната зона бяха излъчени онлайн през фейсбук страницата му.

Заедно с кмета на града Живко Тодоров (ГЕРБ) Борисов посети територията на някогашния Азотно-торов цех в Стара Загора и даде обещание. че Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне към 500 хиляди лева за откупуване на частните улици на територията на завода. На територията на завода бизнес активност развиват 80 компании. Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, тъй като притежателят им е банкрутирал. " Тук работят 900 души и не могат да вършат действителен бизнес. В Пловдив към този момент няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за фабрики. А тук държите 1500 декара и поради това, че са частни улиците, вложители не могат да дойдат ", сподели Борисов.

" Огромни високо софтуерни фабрики се вършат в Кърджали, плюс обществени центрове за служащите. В Русе пък се строят най-високо софтуерните артикули, които отиват 100% за Германия – да вземем за пример най-скъпите камери на " Мерцедес " се създават в Русе, в това число и лазерни лъчи на фаровете ", сподели още Борисов. Той добави, че пет сходни завода има и в Шумен, а привличането им е станало допустимо с построяването на инфраструктурата в индустриалната зона. Според премира всички фабрики към този момент идват в България и тук се вършат високо софтуерни съставни елементи и най-скъпите системи.

" Нашите служащи са високо квалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям потенциал в сравнение с в Чехия. Немците фактически споделят, че българите са неповторими като служащи ", похвали народа Борисов. Според него в това време от ден на ден съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България, " тъй като заплатата на шефа на един цех, да не го споделям кой е, е от 15 000 евро нагоре ". " А междинният високо дипломиран личен състав получава по 5-6 хиляди евро, 1300 лева плюс ваучери за храна взимат останалите служащи там ", сподели Борисов и добави, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати

Няма подобаващ за заместник-министър на енергетиката

Търся подобаващ човек за зам.-министър на енергетиката, само че фрагментите в този бранш са много малко, сподели премерът запитан по кое време ще назначи зам.-министър на енергетиката Борисов. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставката си преди съвсем 2 месеца, защото и той беше направил " преференциална " договорка за апартамент. Борисов сподели, че няма да има приватизация на държавния Топлоелектрическа централа от комплекса " Марица-изток ".
" Поели сме ангажимент към Марици-те, тъй като парите, които се заплащат за излъчванията, са големи ", сподели Борисов. Той счита, че в идващите години би трябвало да се мисли за силата от въглища. " И би трябвало с хората да се приказва, да се мисли какъв брой години можем да плащаме пари, с цел да я добиваме тази сила. Това е тематика, която желая умерено да се направи. Не би трябвало да се приказва за нея с политически окраски, тъй като парите ги плащаме всички ", акцентира министър председателят.

 Борисов беседва със публицисти в Стара Загора.
Борисов беседва със публицисти в Стара Загора.

Премиерът се разпростря и по обичаната си тематика за автомагистрала " Хемус " и увери старозагорските публицисти, че се работи по тунела под Шипка, който би трябвало да свърже автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". Той отхвърли обвиняванията, че раздаването на средства от държавното управление е предизборно, защото това, което се правело е за хора от всички партии.

Дама изиска от премиера подпис и му пожела да остане подобен, какъвто е. Искам да се трансформира, но не мога, отговори и Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР