Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от

...
Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от
Коментари Харесай

Николай Малинов: Парите от Русия съм получавал по договори

Мога да кажа по какъв метод съм получавал пари от Русия. Например, когато бях издател на вестник " Дума ", за изявления на " Российская газета " съм получавал пари и съм си плащал налозите. Няма нещо, което да не е завършено с контракти и да не е минало най-малко три данъчни инспекции. Това сподели пред Би Ти Ви ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов, който е упрекнат, че против възнаграждение се е сложил в услуга на две съветски организации в продължение на 10 година

Такъв вид обвинявания, каквито са ми повдигнати, за финален път са повдигани през 1978 година Задържаха ме, взеха всичко, само че това им е работата. Те пристигнаха в седем часа в понеделник. Повече съм обезпокоен обаче за моите съратници и приятели, тъй като сме огромен екип. Притеснен съм за децата си, за брачната половинка си. Не желая никого да упреквам, сподели Малинов. Той акцентира, че в ареста полицията се държала добре и общително.

Аз съм най-спокоен от всички, тъй като съм надълбоко уверен, даже и някъде да бъркам, че се занимавам с това, следвайки своята идея и убеждения и по тази причина напуснах Българска социалистическа партия. Едно от обвиняванията е, че съм имал проекти да върша партия, само че не знам желанията да са подсъдни, съобщи той.

Аз пазя избрани дела и те не са секрети или непознати. Това, че съм следил покупко-продажбите на Цветан Василев - ами да по този начин е. За планове ли ме преследват? Че желая да направя медиен или партиен план?, продължи той. Малинов сподели и, че от организацията му и хората, които членували в нея, желали смяна във външната политика на България, само че това не било подсъдно.

Когато някой има някакви планове, въпреки всичко и в Библията и закона те съдят по делата. Нека някой да потвърди, в случай че има такива каузи. Аз мога да желая да си направя вятърни мелници, с цел да устоявам активността си. Ако имах терзания, щях да ги държа в загадка тези документи. Моята активност постоянно е била обществена и тези неща са се знаели, сподели още той.

Тази подготовка " разузнавач " за мен в персонален проект е доста обидна, безапелационен бе Малинов.

Ако не харесвах България щях да отида да работя някъде другаде. Януари месец имах предложение за 15 хиляди евро заплата да управлявам интернационална организация, само че аз отхвърлих, тъй като за мен идеята България и русофилството са по-силни. Аз пари не съм получавал, това, че мои партньорски компании са получавали и по какъв начин са ги прибирали не е моя работа. Запознах Цветан Василев с Малофеев, с цел да не остане на улицата. Той мислеше, че има и закани за щерка му. Чувствам се омерзен и измамен от държанието на Василев, тъй като поради него не можахме да довършим редица планове. Тези неща ги написа по вестниците, те са обществено известни, сподели още той. Отаказа да е свързал и запознавал персонално Леонид Решетников с български политици. Давал обаче телефона му и от там те се разбирали. Отрече той да е срещал водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с него, само че акцентира, че тя и до ден сегашен му била ядосана за тази среща, а той даже не знаел, че тогава се е случила. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР