Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена

...
Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена
Коментари Харесай

От МВР обявиха предприетите мерки по време на великденските празници

Мога да кажа, че за идните великденски празници е основана е нужната организация. Тъй като имаме много почивни дни и ще има огромно скупчване на хора в молове, сме планували да има и засилено полицейско наличие, тъй като нормално в подобен интервал се засилват джебчийските обири. Това съобщи на брифинг в заседателна зала на Министерство на вътрешните работи заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров по отношение на подхванатите ограничения за запазване на реда по време на великденските празници, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Там, където има краткотрайни ремонтни, ще има и засилено полицейско наличие от Пътна полиция, с цел да се сътвори нужния комфорт за прекосяване и за облекчение на гражданите'', добави комисар Гребенаров.

,,Взети са съответните ограничения по персоналния състав за трафика по границите. Молбата ми е преди потегляне да се огледат валидността на документите на пътуващите лица, с цел да се избегне всевъзможен тип закъснение на контролно-граничния пункт'', моли от своя страна заместник-директор на основна дирекция "Гранична полиция " старши комисар Бисер Костадинов.

,,Призовавам за внимание по пътищата. Нека хората да потеглят готови, да употребяват колани и да обезопасяват децата, дано да има приемливост на пътя. Нека да поставим старания тези празници да бъдат спокойни'', прикани Малина Крумова, ръководител на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата ".

,,Призовавам жителите да бъдат по-бдителни. Както стана ясно, почивните дни са няколко и хората остават домовете си без контрол. Иначе резултатът, който даде реализацията от разрушената група за телефонни измами е, меко казано, изумителен. Оттогава имаме единствено една осъществена телефонна машинация. Така че несъмнено има позитивен резултат от работата на сътрудниците и прокуратурата'', разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Стоянов.

,,Утре от 16 до 22 ч. ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 20 тона по автомагистралите. Апелираме към всички водачи да демонстрират самообладание и да съблюдават пътните знаци и Закона за придвижване по пътищата. В тази връзка на Автомагистрала Тракия се извършват ремонтни действия. За да се избегнат тези сектори, може да се употребяват обходни направления. На Автомагистрала Хемус се ремонтират виадукти и тръбата за София към тунел Витиня. Ремонтите са наложителни, тъй че молим за схващане. Телефонът на ситуационния център е 0700 130 20, на който ще има цялостната информация за пътната обстановка'', съобщи районният министър Петя Аврамова.

,,Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват инспекция на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контрола са тествани и тествани, персоналния състав е инструктиран. Това са нормални превантивни ограничения, не са изключителни. Правим всичко това, с цел да се подсигурява сигурността на гражданите'', означи и транспортният министър Росен Желязков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР