Мога да кажа, че в периода, когато аз бях вицепремиер

...
Мога да кажа, че в периода, когато аз бях вицепремиер
Коментари Харесай

Цветанов: Бях умишлено изолиран от взимането на политически решения от Борисов

Мога да кажа, че в интервала, когато аз бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не е имало такива връзки, които да повлияят директно върху политическите задължения в страната. Всъщност точно през 2010-2011 година бяха най-ниските равнища на корупция като чувство измежду хората. Това показа в студиото на " Лице в лице " по bTV ръководителят на Политическа партия " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

,,Всички, които спазвахме някакви правила, си понесохме това, което трябваше да изпием като горчилка и бяхме репресирани. От момента на освобождението на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и назначението на Румяна Бъчварова аз бях съзнателно изолиран от вземането на всевъзможни политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов'', означи още той.

Цветанов уточни, че не се познава с уличения в корупция от Съединени американски щати Илко Желязков.

Г-н Желязков беше предложение на Движение за права и свободи. Всички политически партии гласоподаваха. Имаше чуване, което бе публично и транспарантно. За първи път го видях, когато постави клетва в Народното събрание, показа Цветанов.

,,Не би трябвало да подценяваме информацията от Държавния департамент на Съединени американски щати. Смятам, че всяка една институция може да свърши доста оперативна работа в съдействие с прокуратурата'', сподели още той.

По отношение на подслушването Цветанов съобщи, не има вяра да е имало такова.

В последните 20 години има доста такива случаи. Не считам, че е имало подслушване. За да такова подслушване, би трябвало позволение от съд, т.е. това би трябвало да бъде документирано. Трябва да има надзор – няма човек, който да си постави главата в торбата за такова закононарушение. Ако беше правилно, щеше да има някакви доказателства. Не считам, че е правено такова подслушване, тъй като щеше да има следи. Но може да има частни структури, които да се занимават с това, позволи водачът на " Републиканци за България ".

,,Това, което се случи в последните седмици, беше неотложно. Трябваше да има смяна в структурите за сигурност, тъй като всички политически сили останахме с чувството, че последната предизборна акция не беше почтена. В момента отговорността и прозрачността за изборите е напълно на служебния кабинет'', разяснява Цветанов рокадите по службите за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР