Мога да кажа, че някои университети и други висши учебни

...
Мога да кажа, че някои университети и други висши учебни
Коментари Харесай

Пъдят протестиращи студенти в Беларус

Мога да кажа, че някои университети и други висши образователни заведения са изключили студенти, взели участие в неразрешените от управляващите протестни акции, това е споделила говорителката на просветното министерство на Беларус Людмила Висоцка, съобщи РИА Новости.

По думите на служителката в просветителното ведомство прекратяването на правата на студентите е имало индивидуален темперамент. "Аз не мога да кажа съответни данни. Според наличната към този миг информация множеството от студентите в нашата страна не престават да посещават постоянно лекциите, упражненията и другите занятия ", е допълнила Висоцка.

По-рано президентът на някогашната руска република Александър Лукашенко е призовал студентите, излезли по улиците на страната в символ на митинг против следващото му преизбиране, да бъдат изгонени от висшите образователни заведения. "Такива хора би трябвало или да останат на улицата, или да бъдат пратени в казармата ", е декларирал той.



В Беларус всеобщата воинска тегоба е наложителна за всички жители от мъжки пол, навършили 18 години. Срокът за момчета без висше обучение е година и половина. Завършилите университет службата сред шест и дванадесет месеца (в взаимозависимост от получената степен, дали са минали през военно образование по време на следването си и др.).

Да напомним, от 9 август Беларус е била обхваната на почналите на митинги, съпроводени със подиуми на принуждение. Поводът за демонстрациите е бил е било решението на Централната изборна комисия в Минск, оповестила следващата победа на Лукашенко, застанал отпред на Беларус преди на 26 години.

Днес основана в Москва осведомителна организация нюзру заяви, че управляващите в Беларус са завели над 500 каузи против участници в демонстрациите. "Обвиненията са варирали от присъединяване в неразрешени всеобщи прояви до едро безчинство. В същото време не е имало нито следствие против чиновник на реда. От началото на митинга най-малко 450 души са декларирали, че са били бити и измъчвани в ръководства на министерството на вътрешните работи ", уточни още нюзру.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР