Мога да кажа, че днес ние сме обнадеждени. На 12-и

...
Мога да кажа, че днес ние сме обнадеждени. На 12-и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Битката за пакета "Мобилност" не е изгубена

" Мога да кажа, че през днешния ден ние сме обнадеждени. На 12-и този месец, по време на триалога, ние към този момент бяхме наясно накъде отиват нещата, т.е. предлагането да се връща камионът на всеки осем седмици. Знаехме какво е разпределението на силите, знаехме какво е квалифицираното болшинство. Но в действителност Европейската комисия не е предложила такава мярка и ние би трябвало да работим с нея (комисията), с цел да си синхронизираме политиките ".

Това съобщи прес bTV транспортният министър Росен Желязков в коментар за приемането на пакета ``Мобилност`` от Съвета на Еевросъюза.

" Днес Европейската комисия излезе с декларация, в която декларира, че ще бъде предоставена оценка на въздействието, вследствие на която, в случай че се окаже, че нашите констатации за замърсяване на околната среда излязат правилни - а те ще излязат правилни - тогава Еврокомисията ще се произнесе този пакет да отпадне като неекологичен. Така че сме обнадеждени, тъй като до оня ден не знаехме какво решение ще вземе Европейска комисия. Комисията сподели, че работи кардинално и това ни дава доста положителни шансове. По-важното е това, че ни схваща и ни поддържа, тъй като вижда, че има несинхронизирани политики``, надява се транспортният министър.

Желязков приказва и за идното внасяне за гласоподаване на напълно нов закон за придвижване по пътищата, който съгласно него ще способства доста за понижаване на случаите. Но щяло да се работи и преди този момент:

" Няма да чакаме новия закон за придвижване по пътищата, с цел да действаме, а в границите на сегашния ще внесем избрани промени. Още до пролетта би трябвало електромобилността, изключително в огромните градове - тротинетки и други електромобилни средства, да бъдат регламентирани – да се знае какви са разпоредбите за придвижване за тях "..

Според Желязков, се е нараснала и събираемостта на санкциите за пътни нарушавания: " Вътрешният министър сподели, че събираемостта се е нараснала с 50% и това не е тъй като има повече нарушавания, а тъй като хората от ден на ден и повече схващат, че глобите са неотменими. Важно е да се знае, че в случай че нарушителят е открит, той ще бъде осъден ".



 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР