Моето усещане е, че това е било скрита епидемия през

...
Моето усещане е, че това е било скрита епидемия през
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Насилието у нас е било скрита епидемия. До месец ще има действащи мерки

Моето чувство е, че това е било скрита зараза през последните години. Сега, откакто получиха поддръжка от медиите и институциите, доста хора взеха решение да опишат за проблемите си. Основното е да успеем да понижим до най-малко риска от принуждение. Тъй като за жалост то участва в живота към нас и няма да изчезне от единствено себе си, би трябвало да създадем всичко допустимо да понижим риска от него. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят акад. Николай Денков.

Управляващите са набелязали повече от 15 ограничения за справяне с наболелия проблем с насилието и експанзията. Почти всички от тях са на равнище кабинет и министерства.

„ Има и оферти, свързани с промени в законодателството, само че те не са главните. Например, ранните бракове измежду децата и малолетните – това също е форма на принуждение, по която би трябвало да се работи “, уточни още Денков.

По думите му в границите на месец ще бъдат стартирани ограниченията на равнище Министерски съвет.

„ В рамките на просветителните институции на процедура се срещат разнообразни прояви на експанзия и принуждение. По отношение на децата, а и на учителите. Също и прояви, свързани с белези за принуждение на детето в самото семейство. Особено значими са ограниченията за работа със фамилията. От тази година започва стратегия за личностното развиване на децата и учениците “, уточни от своя страна министърът на образованието проф. Галин Цоков.

Социалното министерство предлага по-спешни и краткосрочни ограничения. Развитие на мрежа от профилирани услуги за възрастни и деца, жертва на принуждение, които са налични зa всички потърпевши. Ще има най-малко по една такава услуга във всяка област на страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР