Моето убеждение е, че случаите на подкупване на полицаи намаляват,

...
Моето убеждение е, че случаите на подкупване на полицаи намаляват,
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ: Подкупите към полицаите намаляват


Моето разбиране е, че случаите на подкупване на служители на реда понижават, защото в системата на Министерство на вътрешните работи се започнаха много фрапантни ограничения да се ограничи това. Това съобщи някогашният началник на Пътна полиция Алекси Стратиев по отношение на последния случай с корумпиран катаджия.

„ Нещото, което понижава корупцията, това е замяната на хората за надзор с механически средства за надзор. Второто е, че всички пътни служители на реда би трябвало да са оборудвани с камери в автомобила, микрофони на ревера и инспекцията да се прави в това видеонаблюдение”, разясни Стратиев пред bTV.

По думите му сниманият видеоклип демонстрира, че служителят на реда шантажира момчето, тъй като приказва за „ спестени няколкостотин лева” и прекъсване на автомобила от придвижване, което не е правилно.

„ Този човек е лидер на автомобил и би трябвало да познава закона, да се присмее на служителя на реда и да го почерпи с лукче, в случай че има”, разяснява Стратиев.

Според някогашния шеф на Пътна полиция, служителят на реда от видеоклипа по всяка възможност ще бъде отхвърлен от работа, само че момчето ще остане без наказване.

Според Стратиев процесът на противопоставяне на корупцията е двупосочен – към чиновниците на реда и към всички останали.„ Хората би трябвало да схванат, че не това е решението на какъвто и да било проблем”, разяснява Стратиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР