Моето предложение беше за бюджет в размер на 1.722 млрд.

...
Моето предложение беше за бюджет в размер на 1.722 млрд.
Коментари Харесай

Фандъкова в СОС: Залагаме 12 милиона лева повече за ремонти на квартални улици

Моето предложение беше за бюджет в размер на 1.722 милиарда лв.. Общият размер става 1.729 300 милиарда лева Това зяви кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска на съвещание на СОС, на което ще се гласоподава бюджетът за 2020 година на Столична община.

"Постоянно чувах, че бюджетът на София е прекомерно огромен, само че съгласно предложенията на общинските съветници и групите даже демонстрира, че той е дребен. Средства, които не съществуват могат да се обещаят и похарчат, само че по този начин ще създадем дупки. За последните 10 години харчихме пари, които имаме. Днес се предлага да се похарчат двойно повече пари, от приходите, които имаме ", сподели още тя.

Столичният общински съвет ще одобри бюджета на София за 2020 година

„ С Бюджет 2020 подсигуряваме работата по два стратегически целта - за повече средства за вложения в кварталите, улиците, тротоарите, за градския превоз, учебните заведения и детски градини. Също по този начин и за възстановяване на качеството на въздуха и озеленяване – 80% от бюджета и 95% от капиталовата стратегия. Бюджет 2020 е извънредно тъкмо фокусиран върху вложенията в кварталите. Залагаме 12 милиона лв. повече за поправки на квартални улици “, разкри кметът на София.

"42 милиона лв. са отделени от бюджета на София за озеленяване и възобновяване на паркове. Това са финансовите разноски. Увеличаваме с 2 млн. лв. бюджета за озеленяване. Много от софиянци желаят и са подготвени да се включат в залесяването на града. Това сподели и акцията “Новата гора” на София ", добави столичният кмет.

"63 млн. лв. са плануваните вложения в просветителна инфраструктура. В сферата на на културата мислим да възстановим банята в банкя и да реставрираме други бани ", разкри Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР