“Моето обяснение е, че след успеха на изборите за Европейски

...
“Моето обяснение е, че след успеха на изборите за Европейски
Коментари Харесай

Доц. Б. Попиванов: Оставката на ЦЦ - епизод от сериала “Гущерът си къса опашката“.

“Моето пояснение е, че след триумфа на изборите за Европейски парламент, водачът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е решил, че в този момент е най-подходящото време. Сега неговите съперници се намират в най-слабата си допустима форма, с цел да може да продължи напред без Цветанов и да развие този нов сюжет, който се трансформира в централен за него. ”
Това сподели пред БНР доцент Борис Попиванов, учител по политология в СУ “Св. Кл. Охридски “, в коментар за отдръпването на Цветан Цветанов от всички политически постове в ГЕРБ.

Това е сюжетът с прочистването на редиците на партията и с преодоляването ѝ от самия Борисов. В последна сметка тук следим епизод от сериала “Гущерът си къса опашката “, добави той.

Попиванов разяснява и това дали единствено “Апартаменгейт “ е в основата на оставката на Цветанов: “Според мен освен жилищата бяха мотив. Те бяха онази искра, която подпали бурето на публичното неодобрение, съответно по адрес на Цветан Цветанов, само че в действителност от повече от година ние можем да следим по какъв начин в ГЕРБ разминаванията сред Борисов и Цветанов имат нееднократни проявления “.

Кой ще размени Цветан Цветанов: “Това не е фиктивен въпрос - кой ще бъде шеф на предизборния щаб на партията, а е и изчерпателен. Защото ние бяхме привикнали с концепцията, че Цветанов е оня, който печели изборите на ГЕРБ, че той е главният уредник, че той е фигурата, която разполага с ресурсите “.

Борис Попиванов разяснява още: “В началото на предизборната акция Борисов направи един доста безапелационен жест – сътвори един председателски избирателен щаб на обединението ГЕРБ-СДС, който сложи в подчинено състояние щаба на Цветанов, което сподели, че към този момент Борисов счита да бъде фигурата, която пред публиката, структурите и хората от ГЕРБ ще въплъщава организационната работа “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР