Моето мнение като председател на ВМРО е това - да

...
Моето мнение като председател на ВМРО е това - да
Коментари Харесай

Каракачанов е за запазване на коалицията за европейските и местните избори

Моето мнение като ръководител на Вътрешна македонска революционна организация е това - да запазим обединението Обединени патриоти за идните евро- и локални избори, разяснява вицепремиерът и министър на защитата и водач на ВМРО-Българско национално придвижване Красимир Каракачанов пред публицисти в Народното събрание.

Ако има някакви несъгласия, е хубаво да ги изясняваме между тях, счита той. " Промяната на нещата, когато си в коалиция, става посредством разговор, а не посредством конференции ", сподели Каракачанов.

Според него обединението " Обединени патриоти " е добър образец за обединяване на напъните и е рационално тя да бъде непокътната за идващите европейски и локални избори. Въпросът не е до електоралната битка кой какъв брой гласа ще завоюва или ще загуби, счита Каракачанов. По думите му обществото има потребност от сигнали за обединяване на политиците към общи отзиви, а не разделяне и " джафкане ".

Помолен да разяснява обвиняванията на НФСБ в лобизъм в интерес на братя Домусчиеви поради корекция в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, той сподели, че такова нещо няма и попита къде е лобизмът. Валери Симеонов не е споделил, че " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация лобират за тези братя или за тези братя, безапелационен беше Каракачанов и уточни, че в българския стопански живот има няколко компании от братя, той се сещал най-малко за четири.

На въпрос дали министър-председателят му е споделял, че се опасява от Домусчиев, Каракачанов разяснява, че през вчерашния ден е имал диалог в кабинета на премиера след съвещанието на Министерския съвет и такова нещо министър председателят не е споделял. Пихме по едно кафе в кабинета на премиера и говорихме по няколко тематики, измежду които беше и този закон, уточни той. " Такова нещо да е споделил министър председателят, че се опасява от някого, няма. Просто е несериозно. Ако някъде в персонален диалог нещо друго са говорили, аз не знам ", добави Каракачанов. Според него Валери Симеонов няма да напуща обединението, най-малко по този начин чул през вчерашния ден.

В отговор на въпрос Каракачанов разяснява, че взаимоотношенията сред водачите на " Атака " и НФСБ Волен Сидеров и Валери Симеонов са " исторически комплицирани ". Аз персонално се пробвам да подсещам на всички тезата, която ни е събрала през 2016 година в обединението " Обединени патриоти ", уточни той. По думите му огромната цел е един нов прочит на политиката и един нов метод народен или националистически към решаването на проблемите в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР