Моето мнение е, че не трябва да има камери. Това

...
Моето мнение е, че не трябва да има камери. Това
Коментари Харесай

Дебатът за камерите в училище не е най-важният, настояват родители

Моето мнение е, че не би трябвало да има камери. Това съобщи зам.-образователният министър Деница Сачева.
Според нея с тях няма да бъде решен казусът с насилието. С камерите единствено ще установяваме следствието, не и аргументите, счита тя. Сачева видя проблем и за децата, в случай че има камери, следящи за принуждение. Тя изясни пред Нова телевизия, че в случай че родител се съмнява, че има проблем, може да се обърне към шефа на съответното образователно заведение, към общински структури, към омбудсмана . В момента върви развой на обругаване на учителската върволица , уверена е Сачева, съгласно която не може да се чака един преподавател да се оправи с всички обществени драми.
Родителска позиция
Същевременно от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система, който сплотява родители, борещи се за смяна на системата, приканиха да не се обръща единствено и само внимание дали да има камери в образователни заведения или не . От комитета показват, че самите те имат надалеч по-важни и градивни оферти, на които нито властимащи, нито медиите обръщат задоволително внимание . Ето какви са те:
1. Въвеждане на мандатност на началниците и шефовете в системата на образованието , в това число на шефовете на детски ясли, градини и учебни заведения (в предлагането е заложена опция за преизбиране. Считаме, че това ще сътвори нужната мотивация за по-добро и отговорно осъществяване на задълженията)
2. Въвеждане на методика за асортимент на всички непрекъснати и краткотрайни ръководители и чиновници в системата на образованието .
3. Въвеждане на периодически проби и събеседвания за установяване на положението на всеки един чиновник в детските ясли, градини и учебни заведения (и обезпечаване при нужда на съответна психическа поддръжка на педагогическия и непедагогическия персонал).
4. Създаване на самостоятелна комисия за повсеместен контрол на системата на образованието , в чиито пълномощия да бъде включено и налагане на наказване дисциплинарно уволняване при несъмнено определяне на съществуване на принуждение, без значение от какъв темперамент от страна на чиновник в детска ясла, градина или учебно заведение.
5. Осигуряване на съответен брой експерти като психолози, логопеди, педагози, обществени служащи и други във всички детски ясли, градини и учебни заведения.
6. Промяна на целия адаптационен модел при първичното постъпване и при промяна на детски ясли, градини и учебни заведения (връщане на опцията родител да участва в интервала на акомодация за създаване на връзка на доверие сред личния състав, родителя и детето и понижаване напрежението за всички страни).
7. Въвеждане на периодически, ефикасни, наложителни образования на чиновниците в детските ясли, градини и учебни заведения (практически ориентирани образования, които да обезпечат достъп на тези чиновници до новаторски подходи при работата с деца в предучилищна или учебна възраст; тренинги и практики за преодоляване на стреса; образования за различаване и реагиране при експанзия и др.)
8. За всяко дете със СОП да бъде обезпечен спомагателен личен състав.
9. Да се позволи на родителите при предпочитание и опция да подкрепят, в ежедневните действия от чисто битов темперамент детските ясли, градини и учебни заведения.
10. В детските ясли и градини малкия екран и интернет да бъдат употребявани само с образователна цел.
11. Гъвкаво и съответно финансиране в системата на образованието във всички аспекти ( отпадане на делегираните бюджети ; увеличение на финансирането за системата на образованието до 6,5% от Брутният вътрешен продукт до 2021 година; повишение на учителските заплати до над междинната работна заплата за страната)
12. Оптимизиране на процедурата за основаване на училищен синдикати.
13. Други ограничения за повишение на качеството на просветителната система (тук се включват ограничения като: право на ранно пенсиониране и креативен отпуск за всички педагози, помощник-педагози и възпитатели; понижаване на броя на децата в група и надлежно учениците в клас; усилване на утринния медицински надзор в яслите и детските градини; преразглеждане на рецептурниците, по които се подготвя храната в яслите, детските градини и учебните столове)
Училището като полезност

156 деца са в риск, демонстрира инспекция на управляващите в границите на опитите да бъдат върнати в учебно заведение деца, които не вървят там, а би трябвало. Обходени са 150 000 адреса, 1250 деца, върнати в учебно заведение, по-късно още веднъж са отпаднали и се е наложила повторна интервенция, а на 1 март ще има публична конференция с подробна статистика, изясни Сачева.
Връщането на децата в клас не е политика единствено на МОН, а на цялото държавно управление, акцентира Сачева. И увери, че не може да се избегне " всякакво напрежение ", като родител заявява, че учи децата си у дома. Зам.-образователният министър сподели и, че към 1500 деца в България се образоват у дома, а не в учебно заведение. При открит риск, в случай че лъжеш, че действително учиш децата си у дома, се постановат санкции.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Образование  Скоро: Задължително обучение и за четиригодишните Скоро: Задължително обучение и за четиригодишните  Плевенската болница одобри потърпевшо при рухване момче, две столични отхвърлиха да го лекуват Плевенската болница одобри потърпевшо при рухване момче, две столични отхвърлиха да го лекуват  Дисциплината Дисциплината " Медиен мониторинг на обществените мрежи " стартира във ФЖМК  Започва кандидатстудентската акция на СУ Започва кандидатстудентската акция на СУ " Св. Климент Охридски "  Експерт: Видеонаблюдението няма да реши казуса с насилието в просветителните институции Експерт: Видеонаблюдението няма да реши казуса с насилието в просветителните институции Интервю Още Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов "
Номинираният за " Оскар " режисьор и аниматор Теодор Ушев е в...
Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Синдикатът на чиновниците в пандизите по...
Синдикатът на чиновниците в пандизите в България предложения правосъдния министър Цецка Цачева на митинга на чиновниците на Групово дело „ Изп...
Нова Фейсбук мистерия “кой е с преимущество “... Българите утвърждават най-вече Радев, Манол... Чепеларе готви конкурс за нова българска м... Този ТЕСТ демонстрира дали сте прочувствено инт... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 21 февруари
Овен Предстои ви ден, в който ще деянията изключителна прозорливост и храброст. Все отново бъдете рационални. Спазвайте границите на разумн...
Земетресение бе усетено на гръцки остров в... Студентка от Пловдив скандализира Фейсбук... 14-те най-хубави места за криене на пари вк... Бившият национал Георги Марков умря НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Партията на Местан желае в учебните заведения да с...
В българските учебни заведения не е обезпечен отговарящ статут и условия за проучване на майчиния език. Ние сме " за " подобен да се учи като зад...
Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за к... " Афис ": Доверието във властта се разклаща,... Русия призна за " няколко десетки " ранени п... Позьорщината с името на Левски  www.expert.bg  Гугъл пусна олекотена версия на приложението Gmail Гугъл пусна олекотена версия на приложе...  Qualcomm увеличи офертата си за придобиването на собствен съперник Qualcomm увеличи офертата си за придобива...  Костов: Държавата би трябвало да се допита до Европейска комисия за АЕЦ Костов: Държавата би трябвало да се допита до...  Идея: Предупреждават за телефонни измами посредством сметките за ток Идея: Предупреждават за телефонни измами...  www.iwoman.bg  Брадата прави чудеса - от задръстеняк в секси модел (снимки) Брадата прави чудеса - от задръстеняк в...  До момичето, което не знае по какъв начин да обича себе си До момичето, което не знае по какъв начин да обича...  5 метода да подобрите половия си живот тази година 5 метода да подобрите половия си живо...  Марги Хранова и Коцето също в Марги Хранова и Коцето също в " Като две...  http://www.sportlive.bg  Байерн реши всичко още в първия мач против Бешикташ Байерн реши всичко още в първия мач срещ...  Барселона с лека преднина преди реванша с Челси, Меси най-накрая покори вратата на лондончани Барселона с лека преднина преди реванша...  Собственикът на Милан изясни дали е във банкрут Собственикът на Милан изясни дали е във...  Лудогорец публично разгласи прехвърлянето на национал от Ботев Пд Лудогорец публично разгласи прехвърлянето на н... Интервю Още Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов "
Номинираният за " Оскар " режисьор и аниматор Теодор Ушев е в...
Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Нови Най-четени Най-коментирани Албанският министър председател се оправда за думите си за обединяване с Косово... 62 0 Защо снимат децата дали преписват или не, а не могат да снимат дали ги... 42 0 Гръцки министри съдят предпазени очевидци, тъй като ги упрекват в корупц... 40 0 Скоро: Задължително обучение и за четиригодишните... 111 3 Холандски юрист призна виновност за неистини за съветската интервенция в изборите в С... 116 0 Дневен хороскоп за 21 февруари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР