Моето мнение е, че камери не трябва да има, защото

...
Моето мнение е, че камери не трябва да има, защото
Коментари Харесай

Зам.-министър на образованието: Камери не трябва да има - те не решават съществения проблем

Моето мнение е, че камери не би трябвало да има, тъй като те не оказват помощ за решаването на значителния проблем. Това съобщи зам.-министърът на образованието Деница Сачева пред Нова тв в отговор на въпрос належащо ли е видео наблюдаване, с цел да се спре насилието в детските градини и учебните заведения.

Камерите обезпечават сигурност, само че не и предварителна защита от случаи на принуждение както върху деца, по този начин и върху учители, уточни тя и акцентира, че има съществено принуждение върху учители.

Насилието не е проблем само на просветителната система, а доста по-сериозен проблем. С камерите единствено ще установяваме следствието, само че не и аргументите. А с цел да решим казуса, би трябвало да търсим аргументите, сподели Сачева.

Според нея камерите биха били проблем и за самите деца.

Излъчването на фрагменти с принуждение над деца не води до решение на проблемите, счита тя.

" Случаят в Бургас какъв проблем реши? Никакъв. Напротив, текат доста разнообразни паралелни процеси. Съдят се хората, които са изнесли фрагментите. Родителите, чиито деца са снимани без тяхно единодушие, съдят другите. Отвори се една кутия на Пандора, от която не виждам да се реши проблем, в противен случай - сътвориха се доста други проблеми ", сподели Сачева, визирайки случая с учителка, която удря деца, в това число по главите, в детска градина в Бургас.

" В просветителната система главното и най-важното нещо е доверието. Винаги когато един родител се съмнява или има проблем, той би могъл да приказва с шефа, с Регионалното ръководство на образованието, да изпрати сигнал в общината, в МОН, на омбудсмана, има доста други способи да тръгне да взема решение казуса. А камерите, отново споделям, могат да записват следствието, да доведат до доста по-голямо напрежение, обвързвано в това число със отбрана и запазване на персоналните данни, със отбрана на достолепието на учителите ", добави Сачева.

По думите ѝ " върви развой на обругаване на учителската специалност ".

" Проблемите са доста съществени - те са в обществото, социално-икономически, и просветителната система се явява като буфер. Не може да чакаме един преподавател да се оправи с всички драми ", подсети тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР