Мое право е да съм македонец и да говоря македонски

...
Мое право е да съм македонец и да говоря македонски
Коментари Харесай

Зоран Заев: Мое право е да съм македонец и да говоря на македонски език

Мое право е да съм македонец и да приказвам македонски език. Това съобщи министър председателят на Македония Зоран Заев по отношение на острите рецензии на вицепремиера Красимир Каракачанов от последните няколко дни за общата история на двете страни и македонския език.

Премиерът на Македония подчертава, че правото му да приказва на македонски език е измежду главните европейски полезности. Отговорът към рецензиите на Каракачанов Заев направи в своя тирада пред жители в Щип.

Заев подсети, че съгласно подписания контракт за добросъседство сред България и Македония и двете страни са признали, че имат обща история. По думите на Заев обаче договорът за добросъседство изисква и взаимно почитание.

По-рано думите на Каракачанов бяха яростно коментирани и в Гърция. Противниците на премиера Ципрас и контракта сред Гърция и Македония цитираха българския вицепремиер, акцентирайки върху това, че македонците си измислят история. "Българският вицепремиер и министър на защитата има храброст да каже истината ",

"Добре че са българите, да кажат истината " и "София опровергава Ципрас " бяха измежду най-често срещаните мнения по тематиката в южната ни съседска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР