Модулната технология прави възможни всякакви формати и размериИзумителният The Wall

...
Модулната технология прави възможни всякакви формати и размериИзумителният The Wall
Коментари Харесай

Samsung свързва бъдещото на телевизорите с Micro LED

Модулната технология прави вероятни всевъзможни формати и размери

Изумителният The Wall е основан посредством модулна Micro LED технология (снимка: Samsung)

Бъдещето на екраните е в революционна модулна микро LED технология, съгласно Samsung. Корейската компания разкри неотдавна последните си разработки в тази област, включително нови микро LED размери, форми и конфигурации, които минават границите на обичайните телевизионни екрани.

Новият Micro LED софтуерен дизайн е в основата на 75-инчов екран, 219-инчов модел „ The Wall “ и други непознати до момента размери, форми и конфигурации за последващо потомство модулни екрани, получили премията на CES 2019 за най-хубави нововъведения.

С новаторска самоизлъчваща технология и модулни свойства, Micro LED екраните усъвършенстват качеството на картината, дизайна и гъвкавостта. Новите ТВ екрани са конструирани с самостоятелни модули от самоизлъчващи Micro LED, съдържащи милиони неорганични червени и сини микроскопични LED чипове – те излъчват лична светлина и възпроизвеждат наситени цветове.

Миналата година на CES корейският производител показа за първи път своята Micro LED технология, въплътена в 146-инчовия модел The Wall. Неговите механически преимущества са обезпечени от прецизното разположение на полупроводниковите пръчки, като по този начин се понижава дистанцията сред микроскопичните LED чипове. На базата на тази технология Samsung сътвори 75-инчов 4K Micro LED екран – по-умален и по-удобен за домашна конюнктура формат.

„ The Wall “ получи премията на CES 2019 за най-хубава иновация (снимка: Samsung)

Благодарение на микрo LED модулите, новата технология предлага еластичност при размера на екраните, която от своя страна разрешава на потребителите да изберат размер съгласно пространството, с което разполагат в домовете си.

Модулната функционалност на Micro LED разрешава и основаване на екрани с неправилни размери като 9×3, 1×7 или 5×1, които да отговорят по-адекватно на функционалните и естетически потребности на потребителите, без да заемат повече от мечтаното пространство.

Micro LED технологията на Samsung разрешава усъвършенстване на наличието без значение от размера и формата на екрана. Дори и с прибавяне на повече модули, Micro LED екраните могат да се разширят за увеличение на резолюцията – като в това време резервират плътността на пикселите.
още по тематиката
В допълнение, Micro LED технологията поддържа всевъзможен формат – като се стартира от 16:9, през широколентовите филми 21:9 и се стигне до нетрадиционните като 32:9 и даже 1:1, без да се вършат взаимни отстъпки с качеството на картината.

Тъй като Micro LED екраните са без панелни, няма предел в броя на модулите. Резултатът е екран с грациозност, присъща на инфинити басейните, който безпроблемно се вписват във всяко житейско пространство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР