Модул на Panasonic и NEDO, базиран на перовскит, достига 16,09%

...
Модул на Panasonic и NEDO, базиран на перовскит, достига 16,09%
Коментари Харесай

Постигнаха рекордна ефективност на фотоволтаична конверсия

Модул на Panasonic и NEDO, основан на перовскит, доближава 16,09%

Модулът на база перовскит с най-високата в света успеваемост на преработка при такива размери
(снимка: Panasonic)

Panasonic разгласи, че е постигнала рекордно висока успеваемост на превръщане на слънчева сила в електрическа – 16,09% със слънчев модул на база перовскит с дейна повърхност 802 кв.см (размери 300х300х2 мм).
още по тематиката
Фотоволтаичната клетка е основана с потребление на стъклен субстрат и технология за струен щемпел. Иновативният способ на покритие е подобаващ за огромни площи, като понижава разноските за направа на слънчеви модули.

Освен че има огромна повърхност, фотоволтаичната клетка е лека и с висок коефициент на превръщане. Тя  позволява високоефективно генериране на слънчева сила тук-там, където стандартните слънчеви панели са сложни за инсталиране, да вземем за пример върху фасади на здания.

Разработката на Panasonic се прави в границите на план на японската Организация за развиване на нови енергийни и индустриални технологии (NEDO), прецизират от компанията в публично известие.

NEDO и Panasonic не престават да усъвършенстват материалите за перовскитовия пласт. Инженерите се стремят да реализират още по-висока успеваемост, сравнима с тази на слънчевите кафези въз основата на бистър силиций, и да преминат към практическото внедряване на технологията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР