Модният фотограф Питър Линдберг, който е свързан с налагането на

...
Модният фотограф Питър Линдберг, който е свързан с налагането на
Коментари Харесай

Почина модният фотограф Питър Линдберг

Модният фотограф Питър Линдберг, който е обвързван с налагането на концепцията за супермоделите през 90-те години, е умрял през вчерашния ден на 74-годишна възраст. Новината за гибелта му беше оповестена първо в профила му в " Инстаграм ", написа " Ройтерс ".

Една от последните работи на Линдберг беше фотосерията " Сили за смяна " за броя на списание " Вог " (Vogue), чиито гостуващ основен редактор беше Меган, брачната половинка на английския принц Хари и херцогиня на Съсекс. Сред дамите, които е снимал, са Джейн Фонда, шведската екоактивистка Грета Тунберг и премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Линдберг е роден през 1944 година в окупираната от Германия Полша. Той е считан за основател на натуралистична фешън снимка, показваща дамите без тежък грим. Известен е и със фотосите си от 90-те години на предишния век на Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън.

 Кадър от изложбата On Street на Линдберг през 2010 година в Берлин.
© Associated Press

Кадър от изложбата On Street на Линдберг през 2010 година в Берлин.

Едуард Енинфул, основният редактор на английското издание на " Вог ", сподели: " Неговата дарба да открива същинската хубост в хората и света беше безспирна и ще живее посредством облиците, които той сътвори. "

Произведения на Линдберг са изложени тук-там като музея " Виктория и Албърт " в Лондон и центъра " Помпиду " в Париж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР