Модната индустрия може сериозно да навреди на околната среда и

...
Модната индустрия може сериозно да навреди на околната среда и
Коментари Харесай

Промяна! Все повече модни компании предлагат устойчиви материи в колекциите си

Модната промишленост може съществено да навреди на околната среда и по тази причина все по-често търсим по-устойчиви модели в своите привички. Разбира се, смяната се случва последователно. Добрата вест е, че от ден на ден световни марки избират устойчиви материи за сбирките си.

Ленът е съвършената материя за летния ни дрешник. Освен че откъм произвеждане е доста по-щадящ към, отколкото памукът да вземем за пример, той е до 30% по-издръжлив от него, не трансформира цвета си с времето и ни оказва помощ да се разхлаждаме в горещините. А това, че защищава от ултравиолетовите лъчи на слънцето, може да бъде единствено преимущество в слънчевите летни дни. Харесваме го в ризи, къси панталонки и панталони с висока талия.

Мек като коприна, елементарен за поддържане, тъй като не се мачка елементарно, лиоселът е новаторска материя фантазия. Изработва се от дървесни нишки и е 100% биоразградим. Харесваме го поради ефирното чувство, което придава на oversize ризите.

Колкото и да сме загрижени за околната среда, не можем да се лишим от обичаните си тишърти. За благополучие, от ден на ден марки избират да употребяват органически памук за направата им. Освен че е екологичен,  е доста подобаваща материя за тези от нас с сензитивна кожа, тъй като е придобит без потреблението на пестициди и нападателни избелващи химикали.

Автор: Татяна Атанасия-Топлийска

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР