Модна къща Диор избра света на актрисата Марлене Дитрих, за

...
Модна къща Диор избра света на актрисата Марлене Дитрих, за
Коментари Харесай

Диор представи съчетание на еманципация, блясък и холивудски стил

Модна къща " Диор " избра света на актрисата Марлене Дитрих, с цел да свърже Париж и Ню Йорк, където показа есенната си сбирка, навяваща спомен за Холивуд от 30-те и 40-те години на предишния век - интервал на равноправност в облеклото, съобщи Агенция Франс Прес.

Артистичният шеф на дамските линии Мария Грация Киури е почерпила ентусиазъм от родената в Германия Дитрих (1901-1992), с цел да " съчетае силуета на " Диор " с фантасмагоричното наличие на дивата и нейното момчешко обаяние ", съгласно бележките към сбирката.

Подобно на предвоенен филм черното и бялото преобладават, до момента в който дамата премисля тотемите от мъжкия дрешник: свободни панталони, вратовръзка, авиаторско яке, наклонен настрани каскет.

В сбирката, по-голямата част от която беше показана в Париж през декември, господства туидът, още веднъж напомнящ мъжката мода, само че в доста по-лежерна версия.

" Мъжките костюми на Марлене Дитрих провокираха скандал, претендирайки за независимост, която, дано не забравяме, включва избора на всяка жена да се облича както желае ", се показва още в бележките към сбирката.

Освен за изпълнителката на песента " Лили Марлен ", която изживява последните години от живота си в Париж, " Диор " извиква загатна и за Катрин Хепбърн и Грета Гарбо, също звезди от 30-те години на предишния век и привърженички на флуидността в метода на обличане.

Черпейки от мъжката галактика, те в същото време не се отхвърлят от блясъка на дългите, деколтирани рокли в жанр червен килим, от охолно кадифе или стелещ се на талази шифон.

Мария Грация Киури прибавя модерни линии като мини-шорти под строгия костюм, обувки на платформа или блуза с ажурен тил върху моделите, които се разходиха по подиума пред погледа на актрисите Чарлийз Терон, Аня Тейлър-Джой и Рейчъл Зиглър.

Събитието се организира в Бруклинския музей, а сценографията беше дело на дуото Claire Fontaine, което сплотява концептуалните актьори Фулвия Карневалe и Джеймс Торнхил.

Срещата сред Париж и Ню Йорк се състоя и под формата на серия от гравюри, още веднъж в черно и бяло, изобразяващи Айфеловата кула и Статуята на свободата.

Това е " диалог за свободата ", за " придаването на форма и наличие на това, което всяка жена взема решение да бъде ", гласят още бележките към сбирката.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР