Модна инсталация и филм, посветени на преплитането на японската и

...
Модна инсталация и филм, посветени на преплитането на японската и
Коментари Харесай

Ирмена Чичикова ни потапя в японската мода

Модна апаратура и филм, отдадени на преплитането на японската и българската просвета, ще бъдат показани на 1 септември от 19 часа в СКЛАД. В изложбата вземат участие девет български фешън дизайнери, както и четирима японски студенти по фешън дизайн. Целият план се споделя „ + 7 HOURS “. Целта е да се получи преплитане на японската и българската просвета.

Проектът се осъществя от концептуална дизайнерска платформа „ Иван Асен 22 ”, част е от формалната стратегия на " Пловдив 2019 " и е с партньорството на EU Japan Fest.

Японските и българските дизайнери демонстрират концептуални дрехи. Филмът, който ще бъде показан, е взаимна работа на наши и японски актьори, с присъединяване на актрисата Ирмена Чичикова. Японските дизайнери са Учен Жу, Май Судо, Мики Огу и Риюга Кавабе. Българите са Aлександър Гергинов, Георги Флоров, Диляна Иванова, Нели Митева и други

Основното изразно средство в плана е дрехата, обсъждана не като функционално облекло, а като живописен обект: концептуална дреха-скулптура, носеща свое лично обръщение. Вдъхновения са обичайна японска и българска просвета, персоналната история на притежателите на достоверни японски кимона, съчетани с феномени от актуалния урбанистичен живот и начин на живот на двете страни.

Тъканите, материята на облеклата, в същото време ефимерна и устойчива, пресъздават концепцията за мимолетността, само че и за безкрайността на живота ни. В основаните си за изложбата работи дизайнерите ще употребяват платове, закупени в Япония. „ Това е българско тяло с японска душа. Или противоположното. Чрез тъканите, знаците, обичайните носии, по този начин нужни в актуалния ни свят, желаеме да бъдем по-близо до тези, от които произлизаме ”, споделя вдъхновителката на плана Ирмена Чичикова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР