Модифицирани свински сърца могат да бъдат трансплантирани на хора само

...
Модифицирани свински сърца могат да бъдат трансплантирани на хора само
Коментари Харесай

Свински органи ще заменят човешки до няколко години

Модифицирани свински сърца могат да бъдат трансплантирани на хора единствено след няколко години, споделя хирургът, направил първата сполучлива трансплантация преди 40 години във Англия.

Говорейки във връзка 40-годишнината от революционната си хирургия, сър Терънс Инглиш сподели, че някогашният му помощник от 1979 година ще се опита да размени човешки със свински бъбрек по-късно тази година.

Експертите считат, че това може да постави основите за по-сложни трансплантации на скотски органи в човешкото тяло в развой, наименуван ксенотрансплантация.

“Ако резултатът от трансплантация на бъбрек от прасе на човешко създание бъде приемлив, доста евентуално е единствено след няколко години да можем да създадем същото със сърцето ”, сподели 87-годишният англичанин пред Съндей телеграф.

“Ако това “работи ” с бъбреците, ще “сработи ” и със сърцето… Това щ промени всичко, що се отнася до трансплантациите ”, изясни той.

Свинското сърце има доста сходна анатомия с човешкото сърце, тъй че се употребява като модел за създаване на нови лекувания. Сърдечните болести сега се смятат за световен проблем, прераснал в пандемия, засягаща минимум 26 милиона души по света.

Учените се надяват, че потреблението на свински сърца би могло да способства за създаването на революционен способ за човечеството за справяне със сърдечно-съдовите болести. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР