Модернизираха начално училище във Враца със средства на МОН. Областният

...
Модернизираха начално училище във Враца със средства на МОН. Областният
Коментари Харесай

Вълчев и правителството с ясен сигнал, че държавата се бори с неграмотността

Модернизираха начално учебно заведение във Враца със средства на МОН. Областният шеф Малина Николова, дружно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, кмета на община Враца Калин Каменов и шефа Антоанета Сиракова откриха обновената постройка на Начално учебно заведение " Св. Софроний Врачански ".

" Ние, като държавно управление, дадохме явен сигнал, че страната желае с всички институции и политики да се бори с неграмотността. Кметовете също дадоха този сигнал и се надявам да почувстваме резултатите от тези старания ", добави Вълчев. Той уточни, че все по-често аргументите да не се посещава учебно заведение, са културни, а не толкоз обществени.

Друг изпълнен ангажимент е нарастване на учителските хонорари. " Мотивираните учители са главният фактор, а нарастването на учителските заплати е ясно обръщение, че разчитаме на тях ", уточни министърът.

 Вълчев упорства заплатите на учителите да са 120% от междинната за страната
Вълчев упорства заплатите на учителите да са 120% от междинната за страната

Не посещаването на учебно заведение и детска градина в наложителна учебна възраст би трябвало да се смята за закононарушение

Средствата за ремонта на образователното заведение в размер на 136 820 лева са обезпечени от Министерството на образованието и науката.

" С голямо неспокойствие 415 деца ще прекрачат прага на родното учебно заведение. Нашите деца ще влязат в една актуализирана постройка, която се трансформира в безоблачен дом на образованието ", сподели при откриването Антоанета Сиракова.

" За мен е наслада да споделя Вашия празник. Наистина е впечатляващо, че тази постройка носи духа на българското учебно заведение със 110-годишната си история. Поздравления за новата постройка! Успешна, здрава и спокойна нова образователна година ", сподели министър Вълчев.

Той заяви, че през идната година ще бъдат вложени над 300 млн. лв. за рационализация на учебните и детски заведения в цялата страна, в това число и във Враца.

 Инвестират 300 млн. лв. в просветителна инфраструктура
Инвестират 300 млн. лв. в просветителна инфраструктура

От 3,5 до 4,5% се усилва опцията за диференцирано възнаграждение на учителите

" Поздравленията би трябвало да бъдат за министър Вълчев, който повярва в плана и бяха обезпечени средства , с цел да може нашето учебно заведение да наподобява по този прелестен метод ", сподели кметът на Община Враца Калин Каменов

" Едно от най-големите провокации , пред които заставаме всички е механизмът за обгръщане и задържане на децата в учебно заведение ", безапелационна бе Галина Евденова.

" За миналите четири месеца ние успяхме да осъществим част от уговорките, които поехме в управническата си стратегия " , отговори на собствен ред министър Вълчев. Той добави, че измежду тях е осъществяването на механизма за обгръщане на учениците и задържането им в просветителната система, за който е употребен опита и положителните практики на Враца.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР