Модернизацията на ядрения арсенал на САЩ, в съответствие с плановете

...
Модернизацията на ядрения арсенал на САЩ, в съответствие с плановете
Коментари Харесай

Плановете на Тръмп за ядрения арсенал на САЩ стават все по-скъпи

Модернизацията на нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, в сходство с проектите на администрацията на президента Доналд Тръмп, ще коства минимум 1,2 трилиона $, написа вестник The New York Times, базирайки се на отчет на бюджетната комисия в Конгреса.
Така модернизацията, изчислена в границите на 30 години, ще коства 20% повече, в сравнение с се предполагаше по-рано.
В отчета на бюджетната комисия се оферират разнообразни разновидности за редуциране на разноските. Например, отводът от стратегия за основаване на нов тип крилати ракети с нуклеарни бойни глави, би обезпечил спестовност от 30 милиарда $. Съкращаването на броя на подводниците с балистични ракети и междуконтинентални балистични ракети би разрешило за 30 години да се съкратят разноските с 85 милиарда $. Ако Съединени американски щати се откажат от междуконтинентални балистични ракети с наземни установки, това би съкратило разноските със 175 милиарда $.
Докладът за разноските за рационализация на нуклеарния боеприпас беше оповестен малко преди да приключи работата по документите за нуклеарната тактика на администрацията на Тръмп, озаглавена " Обзор на нуклеарната теория ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР