Модернизацията на Българските въоръжени сили трябва да се състои и

...
Модернизацията на Българските въоръжени сили трябва да се състои и
Коментари Харесай

Радев пак иска и трансфер на технологии заедно с модернизация на армията

Модернизацията на Българските въоръжени сили би трябвало да се състои и в трансфер на технологии и индустриално съдействие.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с представители на интернационалната асоциация АФСЕА, неправителствена организация, която цели да обменя хрумвания и информация за създаване на модерни отбранителни качества и рационализация на въоръжените сили.

На срещата бе подчертана опцията българската отбранителна просвета и промишленост да се интегрира в процеса на рационализация на Въоръжените сили, както и за обезпечаване на финансиране от фонда на НАТО за отбранителни нововъведения - DIANA.
 Радев желае помощ от Съединени американски щати за нови технологии в енергетиката и за зелената стопанска система
Радев желае помощ от Съединени американски щати за нови технологии в енергетиката и за зелената стопанска система

Гълъб Донев разиска с помощник-държавния секретар Джефри Паят енергийната сигурност на България и на района

Фондът на НАТО бе основан през 2019 година, с цел да може и да не се продължава разделянето на страни производители на отбранителни технологии и на страни-купувачи.

Президентът уточни и че с изключение на плановете за рационализация, Българската войска чака и други значими като резултат планове, които да изградят модерни отбранителни качества. Това става допустимо след свързването сред обособените типове Въоръжени сили и родове войски в единно осведомително пространство, добави Радев.

Представителите на АФСЕА удостоиха Румен Радев с грамота за неговата поддръжка за развиваната от организацията активност.

В срещата участваха Ерик Щаудахер - общоприет управител на АФСЕА Европа, Константин Зографов - президент на АФСЕА Секция " София " и Симеон Краликов - почетен президент на АФСЕА Секция " София ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР