Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и

...
Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и
Коментари Харесай

Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов

Модернизацията на Българската войска , за жалост, е просрочен развой и то с доста години. Това разяснява в 24 авиобаза - Крумово министърът на защитата Красимир Каракачанов след случая с военния вертолет Ми-17 , при който починаха двама водачи.
 

Според него " доста политици дрънкаха нелепости и към момента има такива, които приказват, че не ни би трябвало войска , не ни трябват средства за ново и съвременно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника ". Той е безапелационен, че с изключение на за превъоръжаване са нужни и средства за поддръжка на наличната техника , която носи и дежурствата, която извършва и дилемите.
 

Хеликоптерът Ми-17 , който през вчерашния ден аварира, е една от машините, които би трябвало да бъдат поддържани. Те са годни, здрави, само че би трябвало да се отделят нужните средства за поддръжката им , сподели още министърът.
 
 Министерски съвет, пресцентър

Около 20.30 ч. нощес, при осъществяване на подготвителен полет по аварийно-спасителна работа, вертолет Ми-17 , с борден номер 417, катастрофира в региона на авиобаза Крумово . При случая починаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев , а бордният механик - офицерски претендент Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР