Модернизацията на армията влиза в дневния ред на Министерски съвет,

...
Модернизацията на армията влиза в дневния ред на Министерски съвет,
Коментари Харесай

Модернизирането на армията влиза в дневния ред на Министерски съвет

Модернизацията на армията влиза в дневния ред на Министерски съвет, само че не тази сряда, а през идната. Ще бъдат разисквани плановете за нова бронирана машина и изтребителите. Това съобщи на брифинг министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Той посочи, че през днешния ден са се срещали при премиера Борисов по отношение на двата плана за рационализация на българската войска и са обсъждали бюджета за армията във финансово министерство. Единият план е на стойност 1,220 милиарда лева, а другият доближава 1,5 милиарда лева

По думите на Каракачанов новият план за изтребителите е за най-малко 8 самолета. „ Основната ни упоритост е да снабдим българската авиация с нови изтребители, с цел да може да изпълняваме главните си задължения –  сподели още Каракачанов – Ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника – Миг-29, Су-25 и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24″.

Към момента имаме контракт за поддръжката на МиГ-29 с “РСК МиГ”, без медиатори, напомни вицепремиерът. Амбицията ни е да приспособим още един хеликоптер Ми-17 за гасене на пожари. Работна група разисква приспособяването на два от Кугърите за медицински цели, като ще има по един позициониран в Северна и в Южна България.

Министър Каракачанов разкри, че поддръжката на изтребителите МиГ-29 ще коства 81 млн. лева, а на щурмоваците Су-25 – 40-50 млн. лв..

Освен придобиването на нова бойна машина обсъждаме обновяването на съществуващите бойни машини в армията. Голяма част от тях подлежат на рационализация, добави вицепремиерът Томислав Дончев. Той разясни, че става въпрос за нови бронировка, въоръжение, системи за връзка и други
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР