Модернизацията на армията е забавена 27 години. Тогава, когато са

...
Модернизацията на армията е забавена 27 години. Тогава, когато са
Коментари Харесай

Каракачанов: Модернизацията на армията закъсня 27 години

Модернизацията на армията е забавена 27 години. Тогава, когато са купували  техника, вероятно  са търсили  различен резултат, а друг за  способностите на българската войска.  Това разяснява в Карлово вицепремиерът и министър на отбраната  Красимир Каракачанов.  Тогава, когато купуваха  кугарите и спартаните, бяха купували изтребители, щяхме да имаме  и други самолети с изключение на МИГ 29 и СУ, съобщи още той.

Тогава е имало доста преференциално предложение да получим от  Федерална република Германия осъвременени МИГ 29  като подарък.  Ние сме ги отказали, в случай, че са ни ги предложили на цената по 1 евро на аероплан. Причината е  защото сме първи натовци, показа от Каракачанов. Тогава ние сме купили друга техника за стотици милиони, която в този момент стои в хангарите.  А Полша, която изобщо  „ не е натовска страна ” е купила тези самолети от Федерална Република Германия.

Когато приказваме са самолетите става въпрос не за 100-200 милиона, а за над  1.3-1.5 милиарда. Аз не желая да бързам и да вършим неточности и след години някой да каже, че като министър на защитата съм направил нещо  неизгодно за армията, а може би  изгодно единствено за мен. Защото по този начин се работило в България  в последните 27 години.

Едно от изискванията, които слагаме във връзка с самотелетите  и което ще изпратим на  фирмите, които са проявили  интерес, е най-малко част от поддържката да става в нашите авиационно ремонтни фабрики, които са към Министерството на защитата, съобщи военният министър.

По отношение на бронираната машина концепцията  на министреството е е да се сглобяват в България, с цел да може да ги поддържаме по-лесно.

 Това,което Каракаченов предлага  за наборната войска е швейцарски модел – пет месеца работа, и подготовка и по-късно зачисляваме в запаса и постоянно  опресняване на знанията и опциите. Недокомплекът е проблем на всички армии в Европа и там също разискват дали да не върнат наборната военна работа, сподели той.

Неговата упоритостта  е   докато е министър на защитата да бъде въведена доброволната военна работа, с цел да могат тези младежи, които желят да служат на страната си, да го създадат. Каракачанов предлага още  нормални възможноси за реализация  на младежие, отбили военна работа, както и    бонус при  присъединяване в състезания за държавни чиновници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР