Модернизацията дава по-големи възможности на въоръжените сили и повече самочувствие

...
Модернизацията дава по-големи възможности на въоръжените сили и повече самочувствие
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов присъства на събитие от кампанията Бъди войник в Плевен

Модернизацията дава по-големи благоприятни условия на въоръжените сили и повече самочувствие на военнослужещите. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов в Плевен. Там той участва на 17-то събитие от националната акция „ Бъди боец ", която по думите му има за цел армията да излезе пред обществото.

Красимир Каракачанов съобщи, че след 25 години опити в армията да се реже съществуващата техника и да се редуцира персонален състав, доста млади офицери са били демотивирани и напуснали армията, а недокомплектът доближи над 5600 души.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Моята упоритост като министър на защитата е, че освен няма да разреша да се реже нещо. Това, което може да бъде употребено, ще бъде ремонтирано, осъвременено и употребявано. Моята политика е ориентирана още през цялото време към възобновяване и модернизиране на съществуващата освен авиация, само че и сухопътна техника и кораби от флота.
Каракачанов напомни, че предстоят поправки на самолети и доставка на нови. От ремонт са излезли първите 5 танка, започва планът за нова бронирана машина. Ще има рационализация и на фрегатите, в ход е и конкурс за корвети и миночистачи, изброи Каракачанов. Проектите за рационализация са от голяма важност и за фрагментите във въоръжените сили, сподели той.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: До 2017 година наклонността беше противоположната – за едно място аплайваше по-малко от един човек. Сега безусловно в последната година-година и половина наклонността се обръща и то с помощта на тия акции, които вършим.
По думите на министъра обществото би трябвало да знае, че армията е една естествена и нужна институция, а младежите - че имат опция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР