Модернизация и миграция към облака са сред важните теми за

...
Модернизация и миграция към облака са сред важните теми за
Коментари Харесай

Данните вече „живеят” в хибридна среда

Модернизация и миграция към облака са измежду значимите тематики за бизнеса

Настоящата рецесия изведе свързаността на данните на напред във времето
(снимка: CC0 Public Domain)

М одернизацията на системите, миграцията към „ облака ” и качеството и отбраната на данните са водещите трендове и цели при ръководството на данните през 2020 година, сочи изследване на Progress измежду над 1800 ИТ и бизнес експерти от 13 промишлености по целия свят. 

„ Настоящата рецесия принуди хората в световен мащаб да работят отдалечено и изведе свързаността на данните на напред във времето ”, сподели Дейвид Лошин, съавтор на изследването и водещ специалист и съветник по качество и ръководство на данните и BI.

„ Данните в организациите към този момент „ живеят ” в хибридна среда, включваща местни (on-premises) технологии, голям брой облачни платформи и SaaS/PaaS решения. Достъпът до тях е по-критичен от всеки път. Организациите се нуждаят от фундаментален метод към ръководството и свързаността на данните, с цел да бъдат сполучливи ”, добави Лошин.

Според резултатите от изследването:

Качеството на данните е от първостепенна значимост за бизнеса – 44% от интервюираните са го определили като главно предизвикателство. Това е с 30% повече спрямо 2017 година

Миграцията към „ облака ” , която към този момент е значима част от ежедневните бизнес интервенции, е най-значимият план за рационализация през 2020 година Малко над половината от участниците в изследването към този момент работят или възнамеряват сходни начинания.

Хибридната съгласуваност на данните в действително време става все по-важна за бизнеса. Много организации търсят способи да свържат „ облачните ” приложения  с локалните технологии за данни зад „ защитна стена ”, както и с данни от хибридни и „ многооблачни ” среди.

Разнообразието в системите се възстановява, като над 55% означават, че използват  основани на Microsoft и Linux системи.

Повече от половината интервюирани, работещи под нормативни условия, мигрират своите данни и приложения в „ облака ”. Това демонстрира, че организациите са преодолели предходните си терзания за сигурността в „ облака ” и отбраната на данните.

Компаниите могат решително да направляват през хибридната среда на данните и без значение от инфраструктурата да употребяват данните по най-хубавия метод, с цел да усилват приходите си и да способстват за триумфа на клиентите си, заключава изследването.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР