Модерният начин на живот ни подтиква към обездвижване, което рано

...
Модерният начин на живот ни подтиква към обездвижване, което рано
Коментари Харесай

Връзката с природата се грижи за душевното ни здраве

Модерният метод на живот ни подтиква към обездвижване, което рано или късно поражда големи проблеми.Изследванията потвърждават, че даже и дребното нарастване в двигателната интензивност намалява риска от сърдечносъдовите и психическите болести, осведоми ДАРИК.

И пет минути контакт с природата усъвършенстват душевното ни здраве, подложено на непрестанен стрес от актуалния метод на живот, откриха английски учени.

Хората физически имат потребност от тази връзка и първите пет минути от реализирането й са най-полезните. След това изгодите не престават да се натрупат, само че началото е с най-силен резултат.

Освен че прочиства съзнанието ни, природата е лек против депресията, прави ни по-креативни, усъвършенства паметта ни.Ползите за здравето ни са доста.

Изследванията демонстрират, че имуностимулиращите кафези, които оказват помощ в битката с вирусите и рака, са по-активни при потапянето измежду природата.Най-добрата отбрана против диабет вид 2 и затлъстяване е придвижването, което контролира метаболизма.Затова изберете най-близката планина или гора, разходете се и се насладете на гледката, звуците и ароматите на природата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР