Модерният 24/7 новинарски цикъл, постоянните скандирания Фейк нюз! и масовото

...
Модерният 24/7 новинарски цикъл, постоянните скандирания Фейк нюз! и масовото
Коментари Харесай

Честно, има ли нужда от това?

Модерният 24/7 новинарски цикъл, непрекъснатите викания „ Фейк нюз! и всеобщото разпространяване на дезинформация в обществените мрежи са сигнали, че е време да се разтревожим за равнището на почтеност по света, счита писателката Джуди Кетлър. Съществува ли въобще такова нещо като „ почтеност “ в актуалното общество “?

Самата Кетлър споделя за срещата си с лекар, който интервюирала за собствен план. Той споделил пред нея, че болничното заведение, в която работи, прави една процедура повече от всяка друга болница в района. След това Кетлър поискала спомагателна информация и източници, които да потвърдят тези данни, само че получила отговор, който не е очаквала.

„ Той се замисли и стартира да се оглежда, след което ми сподели: „ Слушай, в случай че Доналд Тръмп може да се демонстрира пред аудитория и да приказва каквото си желае, ние може да кажем, че изпълняваме повече процедури от този вид от всяка друга болница в района “, спомня си Кетлър.

Този диалог кара Кетлър да отдели особено внимание на честността в новата си книга „ Would I Lie To You? The Amazing Power of Being Honest in a World that Lies “. В нея Кетлър споделя своите прозрения за честността както и за разликата сред това да бъдете откровени и това постоянно да споделяте цялата истина, без значение от събитията и последствията.

Макар че честността е високо ценено качество измежду водачите, в тези среди тя рядко е под формата  строго съответен набор от обстоятелства, които не са филтрирани през призмата на характерната обстановка и евентуалните последици в работата, споделя Кетлър. Всъщност, цялостната почтеност може да има противоположния резултат.

„ Имам другари, които са изцяло откровени с мен и аз с тях. В нашите връзки това не е проблем, само че предлагам, че на работното място този метод не би бил изключително подобаващ “, прибавя тя.

Важно е човек да взима поради обстановката, съответния миг във времето и индивида, с който приказва, с цел да реши какъв брой почтен може да бъде в връзката си с него. Ето няколко неща, върху които би трябвало да се замислите, преди да бъдете „ брутално откровени “ с вашите сътрудници на работното място.

Подберете най-хубавия момент 

Представете си следната обстановка: Ваш чиновник одеве е изнесъл продължителна презентация пред екипа ви и не се е справил изключително добре с тази си задача. Най-вероятно имате рецензии, които желаете да споделите с него. Въпросът е дали да говорите с него на момента и пред всички останали, или да изчакате и да му кажете какво мислите за неговото показване на четири очи?

Ако имате фирмена просвета, в която общественото шерване откровена противоположна връзка е предстоящо и насърчавано, даването на градивни рецензии за презентацията може да бъде най-хубавият метод да бъдете почтени с вашия чиновник и с всички останали. Ако обаче този ваш чиновник се почувства унизен, откакто бъде подложен на критика пред очите на всичките си сътрудници, той може да изгуби религия в лидерските ви качества и да премисли изцяло връзките си с вас.

„ Понякога ние сме прекомерно нетърпеливи в шерването на рецензии. Вместо да осъзнаем, че имаме повече от един късмет да кажем това, което мислим, и че то може да бъде поднесено по по-добър метод, ние взимам прибързани решения, за които съжаляваме по-късно “, споделя Кетлър.

Опознайте публиката си

Различните хора одобряват реагират по свои личен метод на другите видове противоположна връзка. Добрият управител поддържа непрекъсната връзка с членовете на своя екип, с цел да знае постоянно какъв е най-хубавият метод да приказва за  техните проблеми, очаквания и терзания. Някои избират късата и целенасочена противоположна връзка, до момента в който други откликват добре на по-продължителни диалози, които включват препоръки за това по какъв начин да подобрят представянето си в работата. И двата вида връзка са „ почтени “, само че методът, по който биват представяни е изцяло друг. Подбора на верния метод е от основно значение за построяването на по-здрави и дълготрайни връзки с вашите чиновници.

Помислете за крайният резултат, който желаете да постигнете

Преди да критикувате който и да е било, помислете за резултата, който задачите да постигнете. Ще помогне ли това на вашия чиновник да стане по-добър в работата си или няма да има никакъв действителен резултат?

Както написа Шели Осбърн в публикацията си за Fast Company от предишния април: „ Обратната връзка, ориентирана единствено върху минусите и слабостите, не ефикасна. Въпреки това не мисля, че казусът е в самите рецензии, а в метода, по който мениджърите ги показват и сервират. “

Помислете дали вашият чиновник ще има изгода от това да знае за всички дребни неточности, които е направил. Това постоянно демотивира хората повече, в сравнение с им оказва помощ, споделя Кетлър.

В последна сметка рецензията би трябвало постоянно да бъде градивна и ориентирана към подобряването на представянето на вашите чиновници, а не към омаловажаването на техните старания и унижаването им пред техните сътрудници.

........................

Гуен Морън , съавтор на „ The Complete Idiot`s Guide to Business Plans “, за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР