Модерните лидери все по-често се изправят пред един актуален въпрос

...
Модерните лидери все по-често се изправят пред един актуален въпрос
Коментари Харесай

5 типа служители, които е по-добре да работят от вкъщи

Модерните водачи все по-често се изправят пред един настоящ въпрос – да разгадаем ли на чиновниците да работят от къщи? И на кои? Аргументите " за " и " срещу " са доста – от финансово, логистично, организаторско и какво ли още не естество. Струва си обаче да се замислим и върху обществения аспект на казуса. За всички хора ли е допустимо да работят еднообразно продуктивно, когато са затворени дружно в един и същи офис?

Едно от големите преимущества на работата от вкъщи е, че понижава безсмислената връзка и социализация, които постоянно изяждат часове от работния ден. Освен това тя изолира чиновниците от сътрудници, чието държание постоянно прави останалите непродуктивни.

Представяме ви пет вида чиновници, които са безвредни, когато си правят работата от вкъщи, само че стават същинска злина, в случай че ви се наложи да си сътрудничите лице в лице.

1. Вампирите

Офисните вампири не смучат кръв; те изсмукват цялата сила от стаята. Още щом влязат през вратата, измислят причина за какво нещо няма да проработи, след това история, илюстрираща безсмислието на това въпреки всичко да опиташ и най-после лист от нерешими проблеми, нуждаещи се от незабавното ви внимание. Работата от у дома не унищожава скептицизма на вампирите, само че фактът, че към този момент им се постанова да го споделят през един безформен електронен канал лимитира способността им да постановат неприятното си въодушевление на нищо неподозиращите си сътрудници.

2. Вулканите

Те демонстрират на света едно безстрастно лице, само че в действителност надълбоко в себе си непрестанно събират дълъг лист от случаите, в които са станали „ жертва на пренебрежение ” от страна на близките. Вместо да оставят атмосферата да се почисти, те натрупат напрежение, до момента в който не експлодират в ужасяващ изблик, който кара всички да се питат: „ Това пък от кое място пристигна? ”. Работата от у дома няма да спре изригването на вулкана, само че ще му попречи да го направи повече от един път. Леките земетръси към момента са вероятни, само че малко вулкани изгърмяват като Етна и Везувий повече от един път при липса на директни „ дразнители ”.

3. Приятелите-врагове

Приятелят-враг твърди, че е най-големият ви покровител и единственият човек, който в действителност е „ на ваша страна ”. В същото време той или тя тихичко саботира всичко, което вършиме. Под маската на положителния съвет " приятелят " подкопава самочувствието ви. Или дава обещание да ви помогне, само че в никакъв случай не го прави... естествено, има отлично опрощение за това. Приятелите-врагове не виреят в среда, където се работи от вкъщи, тъй като се нуждаят от физическото ви наличие и израженията на лицето си, с цел да споделят „ доброжелателност ” и да скрият опитите си за бойкот. Истинските им планове се улавят доста по-лесно онлайн. Все отново и там ограничете ненужната връзка и „ бърборенето ” до най-малко.

4. Паразитите

Те чакат да видят кои хрумвания ще станат известни във компанията и когато стане ясно, че обещано течение има поддръжката на болшинството, те се показват като най-жарките поддръжници на концепцията и (по съвместителство) като мозъка зад основаването й. Тази тактичност е известна още като „ да си намериш церемониал и да го оглавиш ”. Паразитите гаснат, в случай че им се наложи да работят от къщи. Комуникацията по имейл оставя ясна диря за това какво е направено и казано, както и от кого и по кое време. Намаленият брой на срещите понижава и опциите на паразита да чупи стойки и да си приписва заслуги.

5. Примадоните

Те носят трагичните събития от персоналния си живот в офиса и употребяват последвалия безпорядък, с цел да извинят неуспехите си. В началото ще изпитате благосклонност към тях поради компликациите, пред които са изправени – дори ще ги зауважавате, че макар тях се борят и работят. След известно време обаче ще осъзнаете, че на тях им е в природата да забъркват трагични каши и никой не е отговорен за това, с изключение на тях. Състоянието е хронично. Работата от вкъщи ще остави примадоните да играят драмите си в домашни условия, без да въвличат в тях почтени сътрудници. Когато в близост няма кого да разсеят с разказите и паниките си, от катаклизмите ще страда единствено тяхната лична работа.

........................

Джофри Джеймс за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР